Șaman, de Kim Stanley Robinson se lansează la Brașov în cadrul Dracula Film Festival

Saman

Sâmbătă, 15 octombrie, editura Nemira lansează cel mai nou titlu din colecția Nautilus SF – Șaman, de Kim Stanley Robinson. Evenimentul are loc în cadrul Dracula Film Festival, la librăria Humanitas din Brașov, de la ora 13.00.

Vorbesc despre carte Dorin Lazăr și Alexandru Lamba, amândoi cititori pasionați de science-fiction.

Șaman, de Kim Stanley Robinson este o poveste fascinantă despre viața unui trib din Epoca de gheață și lupta zilnică pentru supraviețuire, apoi drumul spre maturitate al unui băiat de 12 ani care trebuie să devină șamanul comunității sale.

Scriitorul Kim Stanley Robinson a scris despre teraformare, despre istorii alternative, așa că un bildungsroman preistoric despre inițierea unui tânăr în misterele șamanismului ilustrează credința lui că a imagina trecutul și începuturile civilizației umane este la fel de captivant precum a imagina sau anticipa viitorul.

Thorn este șaman și le transmite înțelepciunea și poveștile sale celor care vor să-i calce pe urme. Heather este vindecătoare și reușește să-i țină împreună pe membrii grupului. Elga vine din altă lume și aduce schimbarea. Loon, următorul șaman, este hotărât să-și găsească propriul drum. Dar într-un univers atât de înșelător, drumul nu este niciodată ușor și nu se știe unde poate duce. E povestea palpitantă a unui drum spre maturitate, conducându-ne totodată într-o călătorie înfricoșătoare în timp, acum treizeci de mii de ani.

saman„Kim Stanley Robinson are o tehnică a narațiunii impresionantă, iar bogăția conceptelor sale și a exprimării este uimitoare.“ Booklist

„Cu ajutorul unei combinații de realism puternic și realism magic de factură lirică, Robinson ne invită să ne atașăm și noi, cititorii, așa cum personajele se atașează intens, într-un mod profund personal, de ceea ce au.“ The New York Times Book Review

KIM STANLEY ROBINSON s-a născut în 1952, la Illinois. A studiat literatura la Universitatea din California. Deși a publicat nuvele inca din 1976, și-a inceput cariera în 1984, când au apărut romanul The Wild Shore și The Novels of Philip K. Dick, teza sa de doctorat. Succesul se cristalizeaza cu Trilogia Marte pentru care va primi două Premii Hugo, două Premii Locus și un Premiu Nebula. La editura Nemira au apărut volumele Marte roșu, Marte verde și Marte albastru din Trilogia Marte, precum și romanul 2312. 

Alexandru Lamba s-a născut în 1980, la Brașov, fiind absolvent de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor. A debutat în paginile Gazetei SF în iunie 2013, publicând apoi în mai multe reviste online și pe hârtie, într-o serie de antologii și în Almanahul Anticipația (ed. Nemira). A debutat în volum cu miniromanul Sub steaua infraroșie (ed. Tritonic). De la începutul lui 2015 conduce fanzinul Gazeta SF.

Dorin Lazăr este programator și activ pe internet de la începutul anilor 2000, iar în prezent scrie pe dorinlazăr.ro despre tehnologie, jocuri, filme și cărțile citite. Este un adversar declarat al pirateriei digitale. A cochetat cu scrisul, dar a rămas la cititul de cărți science-fiction despre care scrie pe blog. Din 2014 face săptămânal, împreună cu Ovidiu Eftimie, podcastul „Istoria Culturală a României de săptămâna trecută până în zilele noastre”.

Dracula Film Festival va avea loc în Braşov, în perioada 12 – 16 octombrie, la Teatrul “Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One şi Centrul Cultural Reduta. Dracula Film Festival este un eveniment anual organizat de Asociaţia Culturală Fanzin şi prezentat de Viasat History. Festivalul este finanţat de Primăria Municipiului Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Centrul Naţional al Cinematografiei.

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *