Sărbătorim super-scriitoarele Nemira


Martie
este luna în care sărbătorim femeile de pretutideni și le mulțumim pentru dragostea lor, pentru prietenia lor, dar și pentru literatura lor. Le oferim cadouri celor apropiate: flori, bomboane, chiar cărți. Mamele, surorile, soțiile, prietenele și scriitoarele, toate se află pe podium de Ziua Femeii. Cu această ocazie am pregătit pe nemira.ro o promoție prin care sărbătorim super-scriitoarele Nemira.

Toate scriitoarele din lista noastră își merită aprecierile pentru emoțiile pe care ni le-au transmis prin cărțile lor. Pornim lista de pe plaiurile mioritice cu Ștefania Mihalache, ale cărei poezii au deschis colecția Vorpal, colecție coordonată de Svetlana Cârstean, care a lansat și ea un volum de poezie împreună cu suedeza Athena Farrokhzad, Trado. Continuăm cu Cristina Andrei, al cărei roman Abonatul nu poate fi contactat a câștigat premiul de debut oferit de Observatorul Cultural.

Veți vedea că super-scriitoarele noastre apar în toate colecțiile, de la Nautilus și Anticipația, până la Babel și Suspans. Cu siguranță le știți pe Suzanne Collins, autoarea trilogiei Jocurile Foamei și pe Diana Gabaldon, cea care ne oferă o aventură fantastică în seria Outlander. Sau pe Robin Hobb, care a creat o lume fantastică pe care până și George R.R. Martin poate fi invidios. Tot în zona de fantastic și SF s-au aventurat Naomi Novik și Lauren Oliver.

Printre scriitoarele care ne-au oferit povești tulburătoare, dar și pline de inspirație în colecția Babel, sunt și Muriel Barbery, Olivia Manning și  Kenize Mourad După cum vă spuneam, scriitoarele Nemira se avântă și pe tărâmurile științei, iar în colecția Anticipația tronează Dava Sobel.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *