SF-ul românesc e pe val la Nemira!

Nautilus SF este cea mai longevivă colecţie de science-fiction & fantasy din România, care a hrănit şi hrăneşte imaginaţia pasionaţilor acestui gen. De aceea, săptămâna aceasta vă recomandăm să încercaţi senzaţiile tari provocate de science fiction-ul a la roumaine, profitând de promoţia cu o reducere de 45% la Maeştrii SF-ului românesc!

Printre autorii ale căror volume le găsiţi la Nemira se numără clasicii Felix Aderca, Camil Baciu sau Liviu Radu, dar şi autori contemporani care se bucură de mare succes precum Sebastian A. Corn, Mircea Opriţă, Marian Truţă, Dănuţ Ungureanu sau Cristian M. Teodorescu. 

SenzoriadaIar dacă vă ajută sugestiile noastre, iată câteva. Vom începe cu volumul Senzoriada, unde considerăm că autorul însuşi poate face o prezentare mai bună decât am reuşi noi: “Povestirea Spaţiul fazelor descrie efecte posibile ale decelerării unor electroni până când lungimea lor de undă de Broglie se suprapune peste toată lumea noastră, iar Mutăţeii reprezintă o povestire cu nuanţe post-moderniste pornind de la posibilitatea existenţei unor fiinţe formate numai din cap şi picioare.”

A doua venireCât despre A doua venire, a lui Marian Truţă, aceasta poate fi considerată deja o carte clasică pentru literatura românească de gen. Premisa, altminteri, este deja celebră: În 1960, Gagarin ratează aterizarea și ajunge pe undeva pe lângă Calafat, într-un sat din Lunca Dunării. Numai că România este regat, URSS nu există, iar harta politică a lumii arată cu totul altfel decât știm. Ba chiar mai mult, A doua venire ne arată o Românie care face și desface jocurile politice din Europa și din lume cu ajutorul alchimiștilor şi în care Biserica Ortodoxă se opune din răsputeri planului elveţienilor de a porni Mașina lui Dumnezeu, un accelerator de particule gigantic menit să grăbească a doua venire a lui Iisus pe Pământ.

Iarba ceruluiNu în ultimul rând, vă recomandăm un clasic al SF-ului românesc, în persoana lui Constantin Cubleşan. Pe scurt, iată în ce fel a receptat critica literară titlul Iarba cerului, pe care vi-l propunem cu această ocazie: “O carte interesantă, serioasă, profundă (…) Tot interesul vine dintr-un inteligent sistem de corespondenţe, din aluzii la realităţile lumii contemporane. Alegoria este extrem de transparentă: sub aventura eroului pe o planetă supercivilizată se întrevede imaginea omului contemporan în faţa societăţii.“

În încheiere vă urăm lectură plăcută în compania literaturii scriitorilor autohtoni de Science Fiction!

Maestrii SF 600p400

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *