Gaudeamus 2017 – TOP 5 Nemira

Săptămâna trecută, super-cititorii Nemira „au invadat” standul editurii la târgul de carte Gaudeamus, fiind atent supravegheați de dragonul de gheață, precum și de Amelia și de Nikolas, protejați și ascunși de privirile celor curioși prin magia spiridușilor.

Timp de cinci zile, într-o atmosferă de poveste, cititorii s-au bucurat de ultimele noutăți editoriale și de ofertele speciale de sărbători, pachete cadou ce urmează să fie strecurate sub brad la finalul lunii decembrie, aventuri ce urmează să fie descoperite (dar și trăite) atât de către cei mici, cât și de către cei mari.

top5nemira

Cea mai căutată carte de la Gaudeamus a fost Greva păcătoșilor sau apocrifia unui evreu, de Florin Chirculescu, un roman unic în literatura română contemporană, în care prezentul românesc, sinonim cu criza și corupția, se îmbină cu trecutul oriental și începuturile medicinei moderne. Romanul s-a bucurat de un turneu de lansare de succes în perioada 2-10 noiembrie, în orașele Sibiu, Cluj și Timișoara.

Vă invităm să citiți aici interviul apărut pe Bookaholic, în cadrul campaniei Bibliotecă de scriitor.

 

Pe locul doi în topul preferințelor vizitatorilor a fost Problema celor trei corpuri, de Liu Cixin, roman câştigător al prestigiosului premiu Hugo în 2015. Succesul fulminant al cărţilor sale rezidă în povestea închegată (temele recurente în scrierile sale sunt fizica şi astronomia, nişte resurse creative extraordinare) în care protagoniştii săi (oameni de ştiinţă, politicieni, ofiţeri militari, ingineri, tehnicieni specialişti în nanomateriale, astrofizicieni) ducându-şi traiul nestingherit aparent normal, sunt puşi să acţioneze în circumstanţe neobişnuite.

Liu Cixin reciclează motivele clasice abordate dintr-o perspectivă revigorantă, fapt pentru care a devenit în scurtă vreme cel mai popular scriitor contemporan de literatură SF în China.

 

Cea mai căutată serie de la târgul de carte Gaudeamus 2017 a fost Outlander, de Diana Gabaldon, Tobele toamnei #2, ultimul volum apărut în colecția Nautilus fantasy, ocupând locul trei în top. După ce au fost despărțiți și s-au regăsit, Jamie și Claire trebuie să găsească o cale de a se reuni cu fiica lor Briana, rămasă singură în prezent. Singura persoană care o poate ajuta este prietenul ei și istoricul Roger Wakefield.

Vești bune și pentru fanii serialului Outlander, Chris Parnell, co-preşedinte Sony TV, confirmând în cadrul unei emisiuni radio că au început deja discuţiile şi negocierile pentru reînnoirea oficială a serialului cu sezonul 5. Știrea poate să fie citită integral aici.

 

Belgravia, ultima carte apărută în colecția Babel, de literatură universală, ocupă locul patru în clasament. Autorul serialului de succes Downton Abbey, Julian Fellowes, care a adus epoca victoriană din nou la modă, revine cu o poveste despre societatea britanică de secol XIX, plină de eleganță și pasiuni nebănuite. Pe 15 iunie 1815, înalta societate britanică participă la balul ducesei de Richmond – care va rămâne cunoscută drept una dintre cele mai tragice petreceri din istorie: are loc în seara de dinaintea asediului de la Waterloo, iar mulți dintre tinerii domni de la bal vor ajunge a doua zi direct pe câmpul de luptă.

 

Pe locul 5 se află Bacalaureato nouă aventură din universul romanului Arhanghelul Raul, de Ovidiu Eftimie. Arhanghelul Raul a fost cel mai bine vândut science fiction românesc din 2016.

Necazurile se ţin lanţ de subinspectorul Petre Popescu. După ce a fost dat afară din SRI pentru că a luat o şpagă în timp, acum este pus în faţa unei decizii extrem de complicate: să supravegheze un post-uman tranchilizat, a cărui trezire ar însemna sfârşitul lumii aşa cum o ştim sau să ajute doi ţigani să oprească o invazie extraterestră care ar însemna tot sfârşitul lumii aşa cum o ştim, dar cumva diferit.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *