Serial Readers şi Editura Nemira au ”tranşat” literatura horror

sr
Foto: Florin Ciuică

Pentru octombrie, luna Halloween-ului, Serial Readers au organizat o nouă ediţie a întâlnirilor lunare, de data asta sub semnul literaturii horror, localul La Un Ceai fiind din nou gazda unei calde discuţii cu şi despre cărţi. Editura Nemira a fost onorată să participe ca sponsor al ediţiei, dăruind participanţilor cărţi horror scrise de Stephen King şi apărute în binecunoscuta colecţie Suspans. Reprezentantul editurii a fost Flavius Ardelean, aflat în triplă ipostază de marketing manager, coordonator al colecţiei Suspans şi scriitor de literatură horror (A. R. Deleanu).

Cartea aleasă spre discuţie de „cititorii în serie” a fost de data aceasta romanul lui Stephen King, Cimitirul animalelor, un volum profund cutremurător ce-şi propune să trateze o temă dureroasă: moartea propriului copil. Romanul este atât de şocant, încât însuşi Stephen King a refuzat iniţial să îl înmâneze editurii, fiind astfel primul roman pe care regele literaturii horror avea să-l ţină „la sertar”, până când a fost convins că trebuie publicat.

Discuţiile au pornit de la acest roman, dar nu s-au limitat la el – s-a încercat o delimitare între groaza reală şi cea din literatură, s-au discutat filme horror, s-au istorisit întâmplări personale paranormale, s-au propus liste de autori horror, toate în încercarea de a răspunde la întrebarea: De ce citim şi de ce scriem literatură de groază? Răspunsul s-a dovedit a fi complex şi deloc uşor de dat. Interesant este că, în urma discuţiilor, mulţi participanţi dintre cei care declaraseră că nu sunt fani horror s-au arătat convinşi şi hotărâţi să aprofundeze literatura de gen.

Editura Nemira nu a fost prezentă doar cu volume de Stephen King, ci şi cu postere ale noii ecranizări Carrie şi două invitaţii duble la film, câştigate de acei „serial readers” care s-au arătat cel mai implicaţi în discuţie.

Editura Nemira mulţumeşte „cititorilor în serie” şi urează tuturor lecturi plăcute… şi îngrozite!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *