Eşti fascinat/ă de literatura SF & Fantasy publicată la editura Nemira? În acest caz nu trebuie să faci decât un singur lucru: s-o dai mai tare. Şi nu, nu trebuie să te temi de vecini sau administratorul de bloc. Lectura este singurul lucru care nu deranjează pe nimeni. Ba chiar dimpotrivă, a făcut omenirea să avanseze într-un mod care altfel nu ar fi fost posibil. Săptămâna aceasta în cantităţi nelimitate datorită promoţiei foarte, foarte avantajoase!
Şi, ca de obicei când vă prezentăm astfel de oportunităţi, bineînţeles că intervine misiunea deloc uşoară de a vă recomanda câteva titluri. Vom începe cu Marte verde, al doilea volum al faimoasei Trilogii MARTE, în care coloniștii încearcă să transforme planeta roșie într-un paradis al omenirii, însă tensiunile apar din doua direcții: politică și ecologie. Eterna dispută, cu alte cuvinte, transpusă acum pe altă planetă. O temă altminteri foarte actuală şi care vă va face să vă întrebaţi: este terraformarea planetei Marte un proiect grandios, o provocare extraordinară pentru om sau doar o joacă absurdă și arogantă de-a Dumnezeu?
În continuare vom merge la un autor român, mai ales pentru că a trecut ceva vreme de când nu v-am mai recomandat scrieri autohtone. Altminteri cu nimic mai prejos decât cele ale autorilor străini. În Test de fiabilitate, al lui George Anania, genetica și cibernetica au mijloacele de a crea un mutant rezistent la orice atac bacteriologic și la condiţiile oricărui mediu de viaţă. Aviz amatorilor de high-tech: autorul a plasat, de altfel, creatura paranormală într-o poveste amplă, ce pune sub lupă creaţia știinţifică. Iar dacă mai este nevoie de vreun ajutor pentru a vă stimula curiozitatea în privinţa acestei cărţi, iată ce declara cunoscutul scriitor Mircea Opriţă: „Bun analist, autorul caută încordat nuanţe inedite, spre a se opri în cele din urmă la o concluzie dură, dar în spiritul logicii: supraomul nu e în fond decât umila proprietate a puterii care l-a creat.
Vom reveni în cele din urmă la literatura de anticipaţie de peste ocean şi anume la Silozul, un titlu despre care reputata publicaţie Wall Street Journal a scris că este „Un hit în lumea SF, o lectură atrăgătoare deopotrivă pentru femei și pentru bărbaţi, pentru fanii genului hard SF și pentru cititorii de literatură în general, ca și seria Jocurile foamei.“ Cât despre acţiunea acestui bestseller, trebuie să ştiţi că un univers distopic se conturează absolut înfricoșător în labirintul subteran din Silozul lui Hugh Howey. Locuitorii din această lume postapocaliptică nu comunică defel cu exteriorul decât printr-un ecran. Bine, dar atunci cum filtrează realitatea?, veţi întreba. Cum supravieţuiesc în silozurile pe care nu le pot părăsi niciodată?
Rămâne, bineînţeles, să răspundeţi voi la aceste întrebări, precum şi la toate celelalte curiozităţi pe care vi le vor trezi titlurile SF&Fantasy de la Editura Nemira. Săptămâna aceasta, aşa cum vă spuneam, în cadrul unei promoţii foarte, foarte avantajoase!
Tweet