Şi totuşi, ce se întâmpla înainte de Urzeala Tronurilor?

iuresulA mai rămas mai puţin de o săptămână până la marele moment al difuzării primului episod din cel de-al treilea sezon al serialului Urzeala Tronurilor. Fanii abia dacă mai au răbdare, iar împătimiţii recitesc volumul Iureşul săbiilor, pentru a urmări acţiunea din acest sezon moment cu moment. Deja ştim cu toţii că producătorii serialului, împreună cu autorul George R. R. Martin, nu se dau în lături când vine vorba să îşi surprindă publicul, şi iată, o nouă ştire a zguduit întreg fandom-ul şi l-a făcut să tremure de emoţie.

Într-un interviu recent, George R. R. Martin a mărturisit publicaţiei Empire că este atras de ideea de a realiza un prequel televizat pentru celebra serie Cântec de gheaţă şi foc, bazat pe o serie de povestiri, dintre care trei sunt deja scrise şi publicate, dintr-un total de nouă sau zece proiectate de autor.

Despre ce este vorba? “Scriu de câţiva ani o serie de nuvele plasate în acelaşi univers, în lumea Westeros, dar 100 de ani mai devreme. Am dezvoltat şi două personaje noi, Dunk şi Egg. Trei dintre ele sunt publicate: The Hedge Knight, The Sworn Sword şi The Mystery Knight. Şi mai am în cap idei pentru 9 sau 10 nuvele despre cele două personaje”, a mai spus Martin (procinema.ro)

Ce părere a avut canalul HBO despre acest subiect? Ei bine, propunerea a rămas în stadiul unei discuţii deschise, dar ideea în sine a fost suficientă pentru ca fanii din lumea întreagă să trepideze de emoţie. Cu toate acestea, un asemenea proiect necesită o riguroasă planificare strategică şi logistică, mai ales că producerea unui sezon din Urzeala tronurilor reprezintă investiţii  uriaşe. George R. R. Martin însă pare a fi destul de încrezător. Aşa cum a mărturisit şi revistei Empire, aceste povestiri sunt mai uşoare, au un ton mai vesel şi mai puţin întunecat, iar cititorii fideli deja s-au ataşat de cele două noi personaje.

Până la momentul luării unei decizii finale însă, nu avem de ce să ne facem griji. Premiera sezonului al treilea se apropie cu paşi repezi şi ni se promite o aventură de proporţii, pentru că Iureşul săbiilor anunţă bătălii epice, răsturnări spectaculoase de situaţie şi intrigi nebănuite.

iuresul 2

1 Comentariu

  1. Datcu Marius 28/03/2013 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *