Citeşte o poveste împreună cu Nemira

Există printre noi oameni care trăiesc mereu cu sentimentul că mâine se termină totul. Absolut tot. Eu fac parte dintre aceste persoane.

Să nu mă înţelegeţi greşit, nu este vorba despre “trăieşte clipa”. Nu are nicio legătură. Este vorba despre a evalua în mod constant, în toate momentele din viaţa mea, lucrurile/oamenii/parţile vieţii mele care contează cu adevărat şi care au o influenţă benefică asupra mea. Unele dintre efectele acestei “evaluări” sunt pozitive, altele sunt profund negative. Oricum ar fi “evaluarea” mă ajută să simplific situaţiile care ori par extrem de complicate, ori par nesemnificative pentru economia vieţii mele.

V-am spus toată această filosofeală de budoar din dorinţa de a vă face parte dintr-un proiect care mi se pare extrem de interesant şi la care Nemira a participat în urmă cu ceva timp. Este vorba despre proiectul Citeste o poveste!, iniţiat de Gramo.ro.  În cadrul acestui eveniment mai multe persoane au citit poveşti, le-au înregistrat, au făcut un CD cu ele şi le-au oferit unor copii nevăzători, precum si altor copii cu diferite dizabilităţi. Nemira a încercat să fie cât mai aproape de aceşti oameni şi a donat cărţi de poveşti celor care şi-au manifestat dorinţa de a citi copiilor aflaţi în dificultate.

Ce înseamnă aceste gesturi? Probabil pentru copiii care nu au acces în niciun fel la ceea ce înseamnă o poveste, a înseamat destul de mult. Pentru cei care au făcut efortul ca poveştile să ajungă la ei, pare, la prima vedere, un gest neînsemnat în economia vieţii lor. Cu toate acestea, mă gândesc că, de fapt, exact aceste gesturi dezinteresate şi sincere se înscriu în rândul puţinelor momente care validează vieţile noastre şi le dau un oarecare sens. Aceasta este părerea mea.

Citeste o poveste! s-a încheiat, însă oricine poate descărca poveştile de pe Gramo.ro. Apoi e simplu, faceţi un CD şi le expediaţi celor care au nevoie ( găsiţi aici o listă a posibililor destinatari).

Găsiţi mai jos o înregistrare a Anei-Maria Ciceală, care citeşte Ghici cine vine in vizita, o poveste oferită de Nemira.

Găsiţi mai jos o înregistrare a Marianei Prihor care citeşte Dăruieşte-mi aripi, o poveste oferită de Nemira.

3 Commentarii

  1. Adina 12/03/2010 Reply
  2. Gramo 12/03/2010 Reply
  3. Arnautu Csilla 20/03/2010 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *