Stephen King citind din Dr. Sleep în cadrul Savannah Book Festival

Stephen King a citit în faţa publicului de la Savannah Book Festival primul capitol din Dr. Sleep, urmarea celebrului Shining.

Savannah Book Festival a avut loc în intervalul 15-19 februarie 2012 în Savannah, Georgia, Statele Unite ale Americii. Este un foarte cunoscut eveniment literar ce are loc anual, aducând de fiecare dată peste 30 de scriitori importanţi.

Deşi intrarea la festival s-a făcut în mod gratuit, ceremonia de final i-a costat pe vizitatori 10$. O nimica toată, mai ales când ai ocazia să îl ai în faţa ta pe însuşi regele horror-ului, Stephen King!

În cadrul ceremoniei, King a vorbit despre operele sale mai vechi, despre evoluţia 11/22/63, care va apărea în cursul acestei veri în format hardcover la editura Nemira, a citit din primul capitol al următorului său roman, Dr. Sleep, apoi, timp de două ore, a semnat cărţile celor prezenţi.

Dr. Sleep a fost anunţat oficial în septembrie anul trecut şi urmăreşte viaţa lui Danny Torrance, puştiul simpatic care avea “strălucirea” din celebrul roman Shining şi care acum are 40 şi ceva de ani.

Danny locuieşte acum în New York şi lucrează la un ospiciu unde ajută pacienţii care sunt pe moarte să treacă mai uşor în lumea de dincolo, ajutându-se de anumite puteri speciale pe care le posedă.

Primul capitol acoperă evenimentele din viaţa câtorva personaje în anii imediat următori părăsirii hotelului Overlock.

Momentan nu se ştie data publicării romanului, dar se pare că la sfârşitul anului trecut scriitorul terminase cea de-a doua ciornă a romanului. Aşa cum îl ştim pe Stephen King, este mai mult decât probabil ca anul acesta Dr. Sleep să fie publicat.

Iată şi o înregistrare cu Stephen King citind din primul capitol, în cadrul Savannah Book Festival.

[embeded: src=”http://www.youtube.com/v/ukLGBfFXZkU?version=3&feature=player_detailpage” width=”580″ height=”340″ ]

Eu una abia aştept publicarea cărţii! Shining a fost prima carte a lui King pe care pur şi simplu nu am putut să o las din mână până nu am terminat-o şi sunt foarte curioasă cum va ieşi Dr. Sleep, în special pentru că este scrisă la o distanţă de 35 de ani.

3 Commentarii

  1. andrei 01/03/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *