Stephen King urmăreşte serialele Justified, Bates Motel şi The Walking Dead

187Stephen King a reuşit să treacă dincolo de genurile literare, scrierile sale făcând pasul către film şi televiziune, reuşind să devină o adevărată celebritate. Autorul în vârstă de 65 de ani continuă să scrie povești accesibile într-un ritm remarcabil. Noul său roman, Joyland, va avea lansarea pe 4 iunie și deja au fost cumpărate drepturile de ecranizare. De asemenea, o mini-serie bazată pe romanul său Sub dom va fi difuzată pe CBS spre sfârşitul verii, iar proiectul său de treatru muzical realizat în colaborare cu John Mellencamp, Ghost Brothers of Darkland County, începe un tur în oraşele americane în această toamnă.

Iată câteva repere din interviul acordat pentru revista Parade, ce va apărea în acest weekend.

Joyland nu este un roman horror:
“Am fost catalogat drept scriitor de romane horror, dar niciodată nu m-am văzut așa. Mă consider un romancier. Cu Joyland, am vrut să-mi încerc mâna cu un roman polițist”.

Despre regimul zilnic de scris:
“Am scris 1.500 de cuvinte în această dimineață.  Reuşesc să scriu cam cinci pagini pe zi”.

De ce el și cei doi fii ai săi îi cer sfatul soției sale, Tabitha:
“Va spune: <<Ai mai făcut acest lucru până acum. Asta nu îmi place. Asta e stupid.>> Tabby este directă și asta e bine. Ambii fii i-au dedicat primele lor romane, ceea ce înseamnă foarte mult”.

Ce seriale TV urmăreşte:
“Justified, Bates Motel, Walking Dead. Cel mai bun serial al anului este The Americans. Nu mă uit la Mad Men. Cred că e practic telenovelă și dacă vreau telenovelă, mă uit la Revenge, care e o adevărată nebunie, dar actorii au haine frumoase”.

Va fi mereu popular:
“Să nu ne gândim la acest aspect. Genul fantasy are şanse reale să reziste; The Hobbit și volumele despre Narnia … deoarece acestea sunt plasate într-o lume fantastică. Poate că Salem’s Lot și The Shining ar putea dura la fel ca şi cărțile din seria Turnul Întunecat. Ideea de posteritate pentru un scriitor este precum otrava”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *