Storia.ro și editura Nemira lansează Cărticica de biniște – ghid pentru fericirea de acasă

Storia.ro și editura Nemira lansează Cărticica de biniște, un ghid complet și aplicabil pentru fericirea de a fi acasă.

În 2020 când, prizonieri în propriile case, aveam nevoie de o nouă perspectivă în care să vorbim despre relația cu locuințele noastre, Storia.ro (platforma de imobiliare lansată de OLX) s-a inspirat de la danezi cu al lor hygge și a început să caute un cuvânt care să înglobeze tot atlasul simțurilor de acasă. După 3.200 de cuvinte propuse de comunitate și consultarea cu doi scriitori creativi (Iulian Tănase și Iv cel Naiv), „biniște” s-a dovedit cel mai îndrăgit de oamenii care au votat.

Proiectul s-a dezvoltat odată cu cititorii iubitori de biniște care au inspirat autorii să scrie capitole despre design interior, muzică, psihologie, organizare, plante, gastronomie sau scriere creativă. Alături de ilustrațiile Yannei Zosmer, votate de peste 6.000 de oameni, universul de biniște a prins contur și a devenit Cărticica de biniște, răsfoită până acum de peste 40.000 de cititori pe storia.ro.

Cei care semnează capitolele inspiraționale sunt specialiști din domenii care contribuie la fericirea de acasă: Iv cel Naiv (scriitor, co-autor și editor), Sînziana Pop (designer interior și fondatoarea Visuell), Gáspár György (psiholog clinician și psihoterapeut relațional), Dan Byron (lider și vocalist al trupei Byron), Ana Constantinescu (designer biofilic la Cresc Studio), Diana Mihăilă (primul Master Professional Organizer din România) și Cristina Andrei (pasionată de gastronomie, dar și cea care a inventat cuvântul biniște).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *