Summer Reads: 5 cărți de citit la plajă vara asta, ediția 2019

August e imediat aici. Mai ai la dispoziție minim o lună să-ți iei tălpășița și cărțile pe umăr, să fugi la mare să citești cu sunetul valurilor aproape, în cazul în care nu ai făcut-o deja. Și pentru că anul trecut, v-am recomandat 5 cărți de citit sub umbrelă și pe nisip, ediția din 2019 vine cu alte 5 cărți numai bune să te răcorească vara asta.

Cărțile (au)gust sunt:

Pachinko, de Min Jin LEE – Meditație. Acesta e cuvântul care ne vine în minte când ne gândim la ce-am simțit când am citit Pachinko. Și ce e mai frumos decât o meditație pe plajă? O bijuterie de carte pe care nu o să o poți lăsa din mână. Nici măcar cât să mergi să te răcorești în apă.

Ceva în apă, de Catherine Steadman – probabil cea mai potrivită carte pe care s-o iei la plajă. Te prinde încă de la început, o citești cu sufletul la gură. Și unde mai pui că o să te transpună nicăieri altundeva decât în Bora Bora? Chiar dacă tu ești în Vama Veche, Mangalia, pe o plajă sălbatică din Italia sau dintr-o altă țară caldă.

Fetiș, de Horea Sibișteanu – 21 de proze scurte care să te scoată un pic din cotidian. Citești o proză, apoi mergi să faci o baie în mare. Mai citești încă una, te întorci pe șezlong să te bronzezi și pe partea cealaltă. Și, uite așa, trec 2-3 ore de stat la plajă (cum simț de răspundere și factor de protecție, da?) fără să îți dai seama, alături de prozele unui autor român tânăr și promițător.

Gânduri de pe o planetă nervoasă, de Matt Haig – Chiar dacă subiectul nu e unul foarte optimist, cartea este. La fel și Matt Haig. O carte despre stres și anxietatea de a trăi pe o planetă întotdeauna aglomerată și nervoasă. Și unde mai bine să o citești și să o trăiești decât într-un spațiu feeric, departe de aglomerația urbană? Bagă în geantă și Câteva motive să iubești viața, dacă știi că stai mai multe ore la plajă.

Corabia magiei, de Robin Hobb – O carte cu care și în care să te scufunzi. În lectură, în nisipul moale, unde și cum vrei tu. O fermecătoare aventură cu pirați, magie și corăbii vii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *