5 cărți de citit la plajă vara asta

Dacă și tu ai dor de ducă, urcă-te în primul tren și ia cu tine un prosop de plajă, o umbrelă, cremă solară, ochelarii de soare, pune-ți muzică pe Ipod și…hai la mare! Știm cu toții că pe plajă se citește cel mai bine, pe un șezlong la umbră, cu o limonadă rece și fresh lângă tine, cu muzică pe fundal sau doar cu sunetul valurilor. Așa că dacă te pregătești de o escapadă, ți-am pregătit câteva cărți văratice, numai bune să-ți țină companie la malul mării vara asta.

De citit pe plajă

Bărbatul care n-a mai sunat -Nu degeaba i-am spus #CarteaVerii. O să uiți de tine imediat de cum îi vei citi primele pagini, așa că ai grijă să nu uiți să te dai cu cremă solară și să ai umbra asigurată. Oricine a așteptat vreodată în zadar să sune telefonul și la capătul liniei să fie persoana iubită va citi cartea cu sufletul la gură.

Porecla – O vei citi pe plajă, dar vei fi instantaneu transpus în India, pe străzile din Calcutta. Bestseller New York Times, „Porecla” pătrunde în cele mai ascunse ținuturi sufletești, descoperind teritorii gingașe, dezvăluind arome și având o calitate senzorială extraordinară.

Fiica negustorului de mătase – O carte numai bună pentru zilele toride de vară. Roman de atmosferă, „Fiica negustorului de mătase” spune povestea spectaculoasă a unei supraviețuiri, a unei moșteniri și a unei iubiri.

Scăunele roșii – Vara nu se citesc doar cărțile fluide, pe care le termini dintr-o răsuflare. Din contră, credem că vara e momentul în care avem mai mult timp și energie să ne punem întrebări, să reflectăm asupra unor lucruri. „Scăunele roșii” este unul dintre acele romane care nu oferă răspunsuri, ci te pune pe gânduri. Edna O’Brien este o autoare cunoscută pentru operele sale care pun în discuție situația femeilor în societatea contemporană.

Matriarhat -Asemenea cărții anterioare, „Matriarhat” este un volum care pune în prim plan viața femeilor.  8 povestiri despre viața a 8 femei diferite. Proza scurtă e ideală vara: citești o povestire, intri în apă să te răcorească valurile, te întorci la o nouă povestire, apoi faci o plimbare pe țărm și tot așa. Și în plus, te provocăm vara asta să incluzi în lecturile tale și un autor român. Colecția noastră n’autor e un bun început 🙂 #ReadLocal

Dacă ar fi să alegem doar 5 cărți pe care să le luăm în vacanță, pe acestea le-am pune în bagaj fără nicio îndoială.

Tu ce ai mai adăuga pe listă?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *