Talismane literare

Stephen King, părintele şi suveranul absolut al genului horror, a reuşit de fiecare dată să îşi surprindă fanii cu poveştile lui înspăimântătoare, care pun în prim plan personaje complexe aflate în situaţii limită, cu siguranţă neobişnuite şi mai ales, suprarealiste.

Talismanul“, un roman scris de King în colaborare cu Peter Straub, nu face nici el excepţie. Mai mult, romanul are darul de a îşi surprinde cititorii pe mai multe planuri.

Deşi atmosfera este apăsătoare şi terifiantă, volumul se înscrie totuşi cu succes mai mult în genul fantasy decât în cel horror, amintind de seria Turnul Întunecat. Iarăşi, colaborarea cu Straub aduce nu numai un element de originalitate manuscrisului, dar rămâne şi în ziua de azi un subiect de interes pentru cititorii care au încercat să “ghicească” şi să facă diferenţa dintre stilurile celor doi autori, pentru a descoperi pasajele scrise de unul sau de celălalt.

Ţinând cititorul alături de personajul principal într-un ritm alert şi provocator, punând problema universurilor paralele şi a conexiunilor dintre ele, cu un erou aflat în situaţia de a parcurge un drum iniţiatic pentru a îşi îndeplini destinul, “Talismanul” este un roman ce nu trebuie să lipsească din biblioteca nici unui fan Stephen King.

Descoperă şi tu aventurile lui Jack Sawyer, beneficiind de  promoţia din Vinerea roşie, mai înfricoşătoare şi mai tăioasă ca niciodată: 47% reducere pentru seria de autor Stephen King.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *