Te pasionează istoria? Citește 3 romane pasionante

Dacă ești pasionat de istorie, povești care să te țină în suspans și cu twist-uri pe care nu le aștepți și dacă ți-au plăcut seriale precum Spartacus, Game of Thrones, The Borgias sau The Tudors, atunci avem recomandările perfecte pentru tine.

Gladiatorul – Un roman istoric palpitant despre trecutul sângeros al Imperiului Roman.

Bine aţi revenit în lumea sângeroasă a centurionilor! Macro şi Cato se duc la Roma. Pe drum are loc un cutremur devastator, în apropiere de coasta sudică a Insulei Creta. Cei doi eroi se trezesc în Matala, unde sclavii pornesc o răzmeriţă împotrivă unei puternice legiuni romane. Macro şi Cato trebuie să pună capăt revoltei care ameninţă să cuprindă Imperiul şi să-l învingă pe Aiax, gladiatorul neînfricat, însetat de răzbunare.

Treimea (Seria Războiul celor Două Roze, partea a II-a) ne duce în anul 1454: bolnav de peste un an, cu minţile raatacite, regele Henric al VI-lea rămâne exilat la Castelul Windsor. Soţia lui, Margaret de Anjou, îi protejează interesele cu loialitate, în speranţa că într-o zi fiul ei, Eduard, va înţelege ce înseamnă dragostea tatălui său.

Richard, ducele de York şi protectorul regatului, are din ce în ce mai multă putere. Alături de conţii de Salisbury şi Warwick, formează o treime formidabilă şi încearcă să-i întoarcă de partea lor pe susţinătorii lui Henric şi ai reginei. Dar când monarhul îşi revine pe neaşteptate şi se întoarce la Londra să-şi recapete tronul, balanţa puterii se dezechilibrează, iar Anglia e din nou în prag de război civil.

Fanii serialelor Urzeala tronurilor şi Tudorii vor citi pe nerăsuflate cartea lui Conn Iggulden.

Regatul (Seria Rebeliunea, partea a III-a) –  Dacă în Urzeala Tronurilor regatele sunt în război într-o lume fantastică, trilogia REBELIUNEA are la bază incredibila poveste adevărată a luptei lui Robert Bruce pentru a deveni rege.

Robert a reuşit să fie încoronat Rege al Scoţiei,dar preţul este dorinţa de răzbunare a lui Edwardal Angliei. Aşa încât stindardul Dragonului mărşăluieşte spre nord, pentru a-şi recupera regatul.Dar nu numai englezii sunt inamicii lui Robert. Trădat, rămas doar cu o coroană şi niciun regat, acesta trebuie să încerce să recapete avantajul militar şi să recâştige respectul naţiunii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *