HO HO HO!
Ambalajele au fost sfâşiate, cadourile au fost împărţite, iar musafirii urmează să sosească în orice clipă. Te uiţi pe furiş la telefon, aranjezi globurile din brad, te asiguri că instalaţiile strălucesc la ferestre şi te opreşti în fața bibliotecii, unde eşti judecat de zeci, sute de cărţi.
Pentru că este o misiune (aproape) imposibilă să alegi doar cinci cărţi, când îţi doreşti să le citeşti pe toate, am selectat cinci romane pe care trebuie să le descoperi în această vacanţă! Ai nevoie doar de o cană fierbinte de ceai, o pătură groasă și un loc liniștit unde să te bucuri de lectură.
Transformarea (în curs de ecranizare la FOX)
Proiectul NOE, un experiment secret, o ia razna în clipa în care se răspândeşte din greşeală un virus care transformă fiinţele umane în altceva – ceva ucigător, ceva indestructibil.
Amy, o fetiţă de şase ani, supusă şi ea experimentului, e salvată de un agent FBI, împreună cu care fuge în munţi, departe de lume şi de urmările dezastruoase ale Proiectului NOE. Transformarea imaginează o lume credibilă, dominată de frică şi de nevoia de supravieţuire. E foarte posibil ca soarta omenirii să fie în mâinile unei fetiţe. Mizând pe o viziune ambiţioasă şi pe un stil puternic, romanul lui Justin Cronin spune o poveste tulburătoare despre catastrofă şi supravieţuire, despre sacrificiu şi speranţă.
La treizeci şi şase de ani, neurochirurgul Paul Kalanithi a descoperit că suferă de cancer la plămâni. A fost începutul unei schimbări tragice: medicul care tratează pacienţi în fază terminală s-a transformat într-un pacient care se luptă să trăiască. Iar viitorul pe care şi-l imagina împreună cu soţia s-a evaporat.
Cu ultima suflare este cronica transformării sale dintr-un naiv student la Medicină, care se întreabă ce înseamnă o viaţă plină de sens, în neurochirurg, în pacient şi într-un tată care trebuie să-şi înfrunte propria moarte.
De ce merită trăită viaţa? Ce faci când viitorul rămâne un etern prezent? Ce înseamnă să ai un copil când nu mai ai şansa la viaţă? Iată câteva dintre întrebările la care autorul acestei mărturii profund emoţionante caută răspuns. Cartea lui Paul Kalanithi este o meditaţie de neuitat despre înfruntarea morţii şi un elogiu al vieţii.
Omul pictat
Omenirea a ajuns prizoniera unor creaturi ivite din adâncurile pământului când apune soarele, care distrug tot ce le iese în cale până în zori. Atunci soarele le alungă în văgăunile din care au apărut.
Se întunecă şi cei câţiva supravieţuitori se ascund în spatele unor simboluri magice, a căror putere se pierde în negura timpurilor. Anii trec, satele sunt din ce în ce mai departe unul de altul şi demonii îşi continuă atacurile. Un mesager îl învaţă pe Arlen că frica e cel mai mare rău din lume. Leesha e distrusă din cauza unei minciuni. Destinul lui Rojer se schimbă pentru totdeauna graţie unui drumeţ care poposeşte în oraş. Dar toţi trei visează la o lume în care oamenii nu se vor mai ascunde în spatele zidurilor şi simbolurilor magice.
Un băiat numit Crăciun este cartea cea mai frumoasă pe care-ţi poţi dori s-o citeşti de sărbători. Are de toate: zăpadă, aventuri, magie, umor, reni, turtă dulce, elfi, spiriduşi şi un băiat pe nume Nikolas căruia nu-i e teamă să creadă în magie.
Frumos întreţesută printre rânduri, lecţia pe care o învaţă Nikolas şi, odată cu el, copiii de toate vârstele care citesc cartea, este ca adevărata magie a Crăciunului este magia dăruirii, un dar de care ne putem bucura cu toţii.
Plină de înţelepciune şi umor, Un băiat numit Crăciun, este deja un clasic în devenire, o poveste neobişnuită şi incitantă, scrisă de autorul de succes Matt Haig şi minunat ilustrată de Chris Mould.
Ready Player One (filmul apare în 2018, în regia lui Steven Spielberg)
Este anul 2044 şi lumea noastră a ajuns un loc în care n-ai vrea să trăieşti. Am rămas fără petrol. Ne-am distrus climatul. Foametea, sărăcia şi bolilele sunt pretutindeni.
Precum mulţi alţii, Wade Watts evadează din această realitate tristă conectându-se zile întregi la OASIS, o utopie virtuală larg răspândită unde poţi să fii tot ce vrei tu să fii şi poţi trăi, iubi şi călători pe oricare dintre cele zecile de mii de planete care alcătuiesc lumea virtuală.
Şi ca aproape tot restul oamenilor, Wade este obsedat de lozul de loterie suprem care stă undeva ascuns în această realitate virtuală: fondatorul OASIS, James Halliday, care moare fără moştenitor, a promis să lase moştenire întreaga avere şi controlul realităţii virtuale celui care va reuşi să ajungă la capătul vânătorii de comori prin întregul univers virtual pe care a pus-o la cale înainte de moartea sa.
Tweet