Toamna se numără promoţiile, iar cea mai bună vine de la Nemira

Doamnelor şi domnilor, dragi cititori, weekendul acesta cea mai consistentă ofertă de carte din România se desfăşoară în faţa ochilor voştri, pe nemira.ro. Şi pentru că tot ne aflăm în prima lună de toamnă, am descoperit că titlurile Nemira se pot număra la fel de bine ca şi bobocii, asta ca să respectăm vorba populară. Dar nu oricum, ci având concursul unor reduceri de până la 60%, care vor asigura proviziile de lectură ale cititorilor pentru întreaga iarnă ce vine.

47 RoniniIar dacă vreţi să navigaţi mai uşor prin această ofertă, puteţi foarte bine să încercaţi, spre exemplu, Cei 47 de ronini, un bestseller care a făcut istorie atât datorită producţiei cinematografice, cât şi a poveştii în sine: după ce stăpânul lor, în urma intrigilor unei minţi diabolice, este obligat să-și facă seppuku, 47 de samurai jură să se răzbune și să îndrepte dezonoarea abătută asupra neamului lor. Roninii străbat o lume sălbatică, populată de creaturi mitice și ființe fabuloase și au nevoie de ajutorul lui Kai. Inutil să mai spunem, probabil – o fascinantă legendă japoneză prinde viață într-o carte irezistibilă.

Gradina zeilorIar dacă totuşi doriţi să vă îndreptaţi atenţia către SF-ul românesc, Grădina zeilor, a talentatului Camil Baciu, s-ar putea să fie exact ceea ce căutaţi. Un roman despre care criticul Mihai Iovănel a spus, atenţie, că “este capodopera lui Camil Baciu și una dintre cele mai importante scrieri SF și fantastice din literatura română. (…) Forţa romanului stă în factura sa chagalliană (servită exemplar prin stilul de un lirism bine controlat al autorului), în scurtcircuitarea variabilă prin fantastic a universului casnic al familiei David, în zonele de graniţă în care realismul cel mai domestic face loc straniului, miraculosului, bizarului, absurdului, poeticului.“

Puterea armelorNu în ultimul rând, puteţi încerca un fantasy cu elemente politice scris de celebrul Joe Abercrombie, în care veţi găsi cam tot ce v-aţi putea dori: bătălii de proporţii cosmice, intrigă politică şi, nu în ultimul rând, portrete magistrale. Trilogia Prima lege, din care face Puterea armelor, este de altfel considerată ca fiind una dintre cele mai impresionante serii din toate timpurile. Iar asta nu numai datorită intrigii de o complexitate extraordinară şi a personajelor, ci şi prin felul curajos în care explorează labirinturile întunecate ale condiţiei umane.

Vă dorim tuturor lectură plăcută!

Toamna 600p400

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *