Top 5 cărți horror de Stephen King pe care să le citești cu becul stins

Buuuuu-huuuu-huuuu!

Dovleac. Zombie. Vampiri. Vârcolaci. Spirite rele. Fantome. Pisici negre. Trick. Or treat. Filme care te bagă-n sperieți. Cărți pe care le poți citi doar cu becul stins. Sub plapumă.

Dacă în zilele următoare o să îți iasă zboare cărțile de Stephen King din bibliotecă, să NU te sperii. Răspunsul e simplu – se apropie H A L L O W E E N. Cea mai creepy sărbătoare trebuie să includă în orar și un maraton de citit cărți de regele cărților horror, Stephen King.

Nu-ți fie teamă, avem top 5 cele mai creepy povești!

P.S: după ce le citești, sperăm că mai ai curaj să te uiți și la ecranizările lor, da?

Cimitirul animalelor

Un roman clasic al maestrului, care pune în scenă premonițiile, spaimele și concepțiile noastre legate de moarte, cu accent pe tot ce este mai înfricoșător și mai tulburător.

Când doctorul Louis Creed se mută cu familia și motanul Winston Churchill în idilicul orășel Ludlow din Maine, totul pare prea frumos să fie adevărat. Dar un mare pericol stă la pândă. Camioanele trec prin fața locuinței familiei Creed cu o viteză nefirească. Așa se face că cimitirul din pădure, în care generații întregi de copii și-au înmormântat animalele de companie, este plin.

Louis primește avertismente reale, dar și din adâncurile propriilor coșmaruri, că nu trebuie sub nicio formă să se aventureze dincolo de cimitir, unde se întinde un alt tărâm plin de promisiuni seducătoare și tentații imposibile. Un loc ce ascunde un adevăr mai terifiant și mai hidos decât moartea însăși.

Shining

În hotelul Overlook se ascunde o forță monstruoasă, care începe să strălucească și să-și desăvârșească sinistra lucrare odată cu sosirea lui Jack Torrance și a familiei sale. Nebunia izbucnește cu o furie uriașă, în timp ce forțe stranii se manifestă în jurul lui Danny, băiețelul de cinci ani care are un dar unic.

Destinul teribil al lui Jack Torrance și dezastrul unei familii – victime ale unui rău necunoscut – au stârnit imaginația cititorilor din toată lumea, devenind o poveste-cult, ecranizată magistral de Stanley Kubrick, cu Jack Nicholson în rolul principal.

Doctor Sleep

Continuarea romanului Shining. Bântuit de stafiile din Hotelul Overlook, unde a petrecut un an de coșmar în copilărie, Dan Torrance se chinuie de decenii întregi să scape de moștenirea tatălui său: o viață dominată de disperare, alcoolism și violență. Stabilit în New Hampshire, el se angajează la un cămin de bătrâni, unde „strălucirea“ îl ajută să-i îndrume pe rezidenți cât mai lin spre ultimul drum.

Dar, când o întâlnește pe Abra Stone, a cărei „strălucire“ e cea mai puternică dintre toate, demonii lui Dan revin la viață ca să îl ajute să se lupte pentru sufletul și supraviețuirea fetei.

Urmează o confruntare dramatică între forțele răului și ale binelui, cu tensiunile caracteristice lumilor create de maestrul Stephen King.

Ecranizarea urmează să apară în 22 noiembrie. #staytuned

IT

Derry, din Maine, este un orășel de provincie înspăimântător de familiar oricui, numai că aici chiar se petrec lucruri cu adevărat înspăimântătoare.

Șapte adolescenți s-au confruntat direct cu aceste lucruri. Iar acum trebuie să se întoarcă și să-și respecte promisiunea făcută cu 28 de ani în urmă: să prindă creatura care vânează din nou copiii orașului. Amintirile lor îngrozitoare despre vara când totul s-a schimbat îi vor ajuta să vâneze la rândul lor monstrul mascat în clovn care ademenește cu baloane, castane coapte și covrigei.

Jocul lui Gerald

Într-o casă de vară izolată de lume, în timpul unui joc erotic pervers, Jessie, încătușată de pat, îl lovește pe soțul său, Gerald, provocându-i involuntar moartea. În următoarele douăzeci și opt de ore, este condamnată să îndure întunericul, teroarea și nebunia, căci gândurile îi vorbesc cu voci incestuoase, cu voci de mult uitate, de mult îngropate, iar strigătului ei îi răspunde o creatură oribilă, un chip alb furișat în umbră. Pentru ea, moartea ar fi o binecuvântare.

După ce le citești, așteptăm să ne zici care ți s-a părut cel mai creepy. Deal?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *