Faceți cunoștință cu eroinele Nemira!


Sunt curajoase, puternice, sensibile și sunt mereu alături de noi! Cu toții sărbătorim astăzi femeile din viețile noastre: mame, soții, surori, bunici și prietene. Există însă o categorie uitată uneori în entuziasmul căutării unui cadou perfect: protagonistele din cărți. Astăzi vă facem cunoștință cu o parte din eroinele Nemira!

Katniss Everdeen este fata care a schimbat Panemul in trilogia Jocurile Foamei. Lider și simbol al unei rebeliuni, loială,  responsabilă și curajoasă, o supraviețuitoare care a înfruntat tirania de dragul surorii ei și care a determinat o întreagă revoluție.


Protagonista seriei Outlander, Claire Randall este, după toate standardele, o femeie înaintea timpului ei. Nu doar că a trecut prin Al Doilea Război Mondial, salvând vieți ca asistentă, dar a călătorit în timp într-un secol tulburat de războaie și violență. Este inteligentă, curajoasă, empatică și puternică și ar face orice pentru persoanele iubite.


Mama Dragonilor, Khaleesi, cea Nearsă probabil că nu mai are nevoie de introducere. Este Daenerys Targaryen, moștenitoarea de drept a Tronului de Fier și eroină a seriei Urzeala Tronurilor. De la o tânără timidă și naivă, a ajuns o femeie puternică, regină, războinică, lider neînfricat și stăpână a trei dragoni uriași.


Regina roșie ne face cunoștință cu Mare Barrow, o tânără Roșie, o hoață obișnuită care încearcă să supraviețuiască sub dominația elitei de Argintii, cei cu puteri superumane. Puternică și loială, când descoperă că are și ea puteri se alătură rebeliunii pentru a crea o lume mai bună.


Mila este o fată ca oricare alta, până când descoperă că este de fapt un android. Mila 2.0 ne pune în fața unor întrebări profunde despre umanitate printr-o protagonistă incredibil de umană și plăcută, în ciuda circuitelor de sub piele.


Clarke Griffin este una din cei 100. Ajunsă pe un Pământ postapocaliptic, ea devine rapid liderul tinerilor supraviețuitori, fiind hotărâtă, loială și inteligentă, chiar dacă este o fire artistică. Idealistă și încăpățânată, trebuie să ia decizii dureroase, de care depind mulți.


Safiya este Vrăjitoarea Adevărului. Puterea ei este una specială: știe mereu cine minte și cine spune adevărul, iar asta o pune în mijlocul unei lupte pentru putere. Este iute la mânie și impulsivă, dar extrem de loială prietenilor ei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *