Un concurs al amintirilor

Deseori cand caut o carte pe internet am impresia ca  in Romania publicarea cartilor a inceput prin anul 2000. Pentru ca multe din cartile din anii 60′- ’99 nu au prezenta digitala. Mai apar prin anticariate online dar nu semnificativ.

Pentru mine o coperta este un prilej de amintire. Un fel de madlena proustiana. Cand intamplator dau peste una “cu istorie”, ma uit minute in sir la imagine si rememorez senzatiile primei lecturi, cum am ajuns sa o cumpar sau daca mi-a facut-o cineva cadou… Cu totii traim momente din acestea. De aceea ne-am gandit sa va propunem un “mic concurs” 🙂

Anume, sa postati la voi pe blog sau sa trimiteti scanata/fotografiata coperta cartii favorite de la Nemira, insotita de un text de minim 400 de cuvinte. In text sa povestiti ce va amintiti din “istoria” cartii: o intamplare legata de ea, de lectura, de ce ati pastrat-o pana acum etc. Sa fie un prilej de amintire, nu o recenzie sau alte treburi literare.

Eu si cu Vlad vom alege o coperta insotia de cea mai interesanta/nastrusnica poveste a cartii si o vom premia cu un aparat foto BENQ (8 megapixeli, 3x zoom, face film, stie cand zambesti si tocmai atunci te trage in poza 😀 ).

Alte doua premii in carti (cate 5 carti la alegere) vor fi oferite altor doua amintiri frumoase.benq

Si acum, un mic regulament:

1. Cartea sa fie dinainte de 2004 si sa fie editata de Nemira.

2. Textul sa aiba minim 400 de cuvinte.

3. Pentru cei care publica pe blogul personal, sa mentioneze la final concursul, cu link la conditiile de aici.

4. Pot participa cei care au blog de minim o luna (adica din 21 iulie).

5. Cei care trimit pentru publicare pe NemiraBooks (recenzie[at]edituranemira[punct]ro) sa fie de acord ca in cazul in care primesc premiul sa fie prezentati pe blogul editurii impreuna cu o  fotografia personala. Ca sa se stie.  Altfel premiul nu se acorda. Pentru cei care au bloguri nu e nevoie de foto.

6. Concursul dureaza pana pe 10 septembrie.

Aşa că daţi fuga în biblioteca si rascoliti cutia cu amintiri 🙂

50 Commentarii

  1. Silvana 24/08/2009 Reply
  2. Ileana 24/08/2009 Reply
  3. silviu 25/08/2009 Reply
  4. Alexandra 28/08/2009 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *