Noutăţi Gaudeamus 2009 (2): Peter F. Hamilton – “Disfuncţia realităţii”

Bravo, sunteţi deosebit de informaţi. Mă aşteptam ca indiciul să fie dificil şi să vă prindeţi mai greu, dar… fanii SF sunt un duşman redutabil 🙂 Data viitoare nu o să mai fie aşa uşor…

Iată-le în toată splendoarea lor:

Peter F. Hamilton – Disfuncţia realităţii

Prima parte din Trilogia ZORII NOPŢII

traducere de Mihai-Dan Pavelescu

colecţia Nautilus

107 X 178, 3 vol. (total de 1720 de pagini)

„Space opera la scară epică: zeci de personaje, sute de planete, intrigi ramificate prin tot universul şi decoruri care se întind de la colibe din lemne şi sate înnoroiate, până la nave stelare inteligente şi sori nou-apăruţi. Descrierea cea mai scurtă: este mare, este bună şi, din fericire, este abia prima parte a trilogiei.”

Amazon.com

„Ce a reuşit Asimov pentru robotică, reuşeşte Hamilton pentru ingineria genetică, inclusiv o cultură întreagă bazată pe avantajele ei. În privinţa scenelor de acţiune, a bătăliilor spaţiale şi a tehnologiilor folosite în zborurile interstelare, Hamilton îi depăşeşte pe toţi autorii de SF.”

SFRevu

„O fuziune cyberpunk între Apocalipsa lui Stephen King şi Fundaţia lui Isaac Asimov, Disfuncţia realităţii este unul dintre romanele cele mai plăcute şi pline de prospeţime din science-fiction după foarte mult timp.”

Herald Tribune

„Hamilton […] cucereşte definitiv prin felul în care examinează în moduri noi, proaspete, concepte SF familiare. În multe momente ale romanului, cititorii sunt invitaţi pur şi simplu să se scalde în măreţia universului inventat de el, regăsind acel «sense of wonder» pe care toţi îl aşteptăm din partea SF-ului de cea mai bună calitate.”

Interzone

„Precum George R.R. Martin în fantasy, Hamilton a demonstrat în SF cum se poate spune o poveste masivă, care conţine toate virtuţile unui roman convenţional.”

Isaac Asimov’s Science Fiction Magazine

„Una dintre seriile favorite ale fanilor, nu numai datorită intrigii şi a răsturnărilor incredibile de situaţii, ci şi pentru bogăţia universului imaginat.”

San Francisco Chronicle

9 Commentarii

  1. pop 06/09/2010 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *