Peter James, premiat din nou!

Peter JamesCe onoare mai mare poate primi un autor de romane polițiste decât un premiu din partea poliției locale? Peter James, cunoscutul creator al seriei de romane de suspans avându-l ca erou principal pe Roy Grace, a avut surpriza de a i se înmâna chiar de către șeful poliției din Sussex, o distincție de onoare pentru serviciile publice aduse de autor în favoarea comunității.

The Sussex Police Outstanding Public Service Award reprezintă încununarea unui proiect în care autorul (celebru pentru munca sa directă cu forțele legii atât în documentarea pentru propriile cărți, cât și pentru combaterea infracțiunilor) s-a implicat trup și suflet. Abordând problema violului și cercetând-o riguros pentru romanul ”Dead Like You”, Peter James a colaborat îndeaproape cu echipele responsabile de prevenția acestui fenomen cu consecințe infiorătoare asupra victimelor.

Invitat să facă parte dintr-o echipă de dezbateri pe tema prevenției violului în rândul adolescenților, Peter James și echipa de ofițeri au avut ideea de a realiza un film de 15 minute, acompaniat de planuri de lecție, al cărui scenariu a fost scris de faimosul autor. Filmul, intitulat ”Rape – Short Word, Long Sentence” scoate în evidență ororile și efectele violului și îi învață pe tineri cum să se ferească de situațiile problematice. Cu sprijinul Școlii de Film din Brighton, alături de 2 studenți care l-au secondat pe autor în co-producție și regie și cu actori de la West Sussex Youth Theatre, proiectul cinematografic a fost prezentat în școli din Sussex, Surrey și Kent, având un impact deosebit asupra elevilor.

“Am fost suficient de norocos să câștig destule premii literare de-a lungul timpului”, a mărturisit Peter James într-un interviu acordat publicației locale County Times, ”dar acest premiu înseamnă pentru mine atât de mult în atât de multe feluri, pentru că proiectul le va fi benefic atât poliției cât și, sperăm, generației actuale de adolescenți”, a mai spus autorul, publicând părți din interviu și pe blogul său personal.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *