Bravo, sunteţi deosebit de informaţi. Mă aşteptam ca indiciul să fie dificil şi să vă prindeţi mai greu, dar… fanii SF sunt un duşman redutabil 🙂 Data viitoare nu o să mai fie aşa uşor…
Iată-le în toată splendoarea lor:
Peter F. Hamilton – Disfuncţia realităţii
Prima parte din Trilogia ZORII NOPŢII
traducere de Mihai-Dan Pavelescu
colecţia Nautilus
107 X 178, 3 vol. (total de 1720 de pagini)
Tweet„Space opera la scară epică: zeci de personaje, sute de planete, intrigi ramificate prin tot universul şi decoruri care se întind de la colibe din lemne şi sate înnoroiate, până la nave stelare inteligente şi sori nou-apăruţi. Descrierea cea mai scurtă: este mare, este bună şi, din fericire, este abia prima parte a trilogiei.”
Amazon.com
„Ce a reuşit Asimov pentru robotică, reuşeşte Hamilton pentru ingineria genetică, inclusiv o cultură întreagă bazată pe avantajele ei. În privinţa scenelor de acţiune, a bătăliilor spaţiale şi a tehnologiilor folosite în zborurile interstelare, Hamilton îi depăşeşte pe toţi autorii de SF.”
SFRevu
„O fuziune cyberpunk între Apocalipsa lui Stephen King şi Fundaţia lui Isaac Asimov, Disfuncţia realităţii este unul dintre romanele cele mai plăcute şi pline de prospeţime din science-fiction după foarte mult timp.”
Herald Tribune
„Hamilton […] cucereşte definitiv prin felul în care examinează în moduri noi, proaspete, concepte SF familiare. În multe momente ale romanului, cititorii sunt invitaţi pur şi simplu să se scalde în măreţia universului inventat de el, regăsind acel «sense of wonder» pe care toţi îl aşteptăm din partea SF-ului de cea mai bună calitate.”
Interzone
„Precum George R.R. Martin în fantasy, Hamilton a demonstrat în SF cum se poate spune o poveste masivă, care conţine toate virtuţile unui roman convenţional.”
Isaac Asimov’s Science Fiction Magazine
„Una dintre seriile favorite ale fanilor, nu numai datorită intrigii şi a răsturnărilor incredibile de situaţii, ci şi pentru bogăţia universului imaginat.”
San Francisco Chronicle
Foarte ingenioasa ideea concursului fulger! Nu ma gindeam ca vei iesi direct cu artileria grea 😀 Vlad! O surpriza placuta care ma umple de voiosie! Se pare ca au mai ramas patru surprize! 🙂 A doua picatura se face resimtita! 😀
O surpriza placuta, dar inca o serie inceputa ?..
Sa recapitulam seriile neterminate inca:
– Poarta
– Hyperion
– Cantec de gheata si foc
– Intoarcerea acasa
– Epoca descoperirilor
– Illion
– Mostenirea Heorot
– Turbion
– Cultura
– Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul
Deja am inceput sa colectionez carti fara sa le mai citesc, iar la Cultura nu mai am nici o speranta. Cred ca e timpul sa iau o pauza 🙂
@Barabas: OK, I get your point.
DAR: vrei sa incep si eu sa enumar seriile incheiate? Prima oara cand s-a tradus DUNE, ENDER, UMBRELE, MARTE, LUMEA FLUVIULUI, AVALON, PANDORA etc. n-a fost la fel? Stiu ca e grea asteptarea, dar n-ai ce-i face. It’s just the way it goes.
Stai linistit, unele dintre seriile enumerate de tine vor fi incheiate in curand (doar ca atentie, unele nu sunt serii propriu-zise, sunt romane care au loc in acelasi univers). Iar Hyperion e incheiata, mai ramane de inceput Endymion 😛
plecaciuni si jos palaria! frumoasa lovitura!
Buna seara si felicitari!
O intrebare: cand o sa incepeti seria “Revelation Space” de Alastair Reynolds? Stiu ca ati publicat “Cainii… si Zile…”, dar sunt doar 2 povestiri.
Multumesc si numai bine.
Prima oara s-a tradus Ender fara Copiii Mintii si sa astepti cativa ani pentru o carte…
[…] dezvaluie pe blog una din cartile-surpriza pregatita pentru […]
mai bine mai tarziu decat niciodata:) Felicitari pentru Hamilton, abia astept sa-l citesc!