Urzeala Tronurilor și arhetipurile feminine

Jimmy KimmelÎntr-una dintre cele mai populare serii ale tuturor timpurilor, Urzeala Tronurilor de George R. R. Martin, personajele feminine sunt la putere.

Deși acțiunea se petrece într-un trecut imaginar, aceste personaje portretizează modele ale femeii moderne, fie că sunt regine, mame sau războinice. Atât de conectate sunt ele la realitatea contemporană, încât până și bărbații le recunosc nu numai prezența, dar și influența extraordinară. Unii, mai curajoși dar și mai înclinați spre farse, nu s-au sfiit să dezvăluie în public faptul că au o latură… Khaleesi.

Nu cu mult timp în urmă, cunoscutul om de televiziune american Jimmy Kimmel, apare pe coperta revistei TV Guide Magazine într-o ipostază care a adus zâmbetul pe buzele a milioane de fani. Costumat nici mai mult nici mai puțin decât în Daenerys Targaryen, Jimmy Kimmel a arătat încă o dată, dacă mai era necesar, că literatura și umorul merg mână în mână cu industria de show-biz.

Kimmel este celebru pentru emisiunea sa nocturnă de pe ABC și pentru ”vedetele” pe care le personifică, spre amuzamentul invitaților săi și al fanilor care îl urmăresc.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *