Urzeala Tronurilor și primul său premiu Emmy!

Postul de televiziune HBO a plecat weekend-ul acesta cu cele mai multe premii Emmy din cursa pentru Artă Creativă, unde se decernează premiile mai puţin cunoscute, precum cele pentru costume, machiaj sau efecte speciale. Am fost fericită să aflu că serialul “Urzeala Tronurilor” a obţinut trofeul pentru cel mai bun generic!

Pentru imaginile din deschidere, care reprezintă harta 3D a tărâmului Westeros încorporată într-o sferă, “Urzeala Tronurilor” a câştigat primul Emmy de anul acesta la categoria “Generic”. Serialul mai este nominalizat şi în categoriile importante, trofee ce vor fi decernate weekendul ce urmează, la Nokia Theatre din Los Angeles.

Ce-i drept, premiul își merită toți banii! Se știe deja că producătorii “Urzeala tronurilor” menţin standardul ridicat la cheltuieli. Numai episodul pilot a costat între 5 şi 10 milioane de dolari iar bugetul pentru primul sezon, cu ale sale 10 episoade, a fost de peste 50 de milioane de dolari! Asta înseamnă cam 5 milioane de dolari pe episod, mult mai mult decât s-a dat pentru o altă producție TV apreciată, “The Tudors”.

 

Veștile bune continuă pentru fanii seriei de romane “Cântec de Gheață și Foc”, scrise de George R. R. Martin, precum şi pentru împătimiţii serialului. Pasionații de jocuri video mai au foarte puțin de aşteptat până când vor primi versiunea pentru PC, “A Game of Thrones: Genesis”, acesta urmând să fie lansat pe 29 Septembrie 2011.

Jocul video este de strategie și a fost realizat de echipa franceză de la Cyanide. Se pare că povestea va acoperi nu mai puţin de 1.000 de ani din istoria continentului Westeros şi va oferi jucătorilor ocazia de a controla casa regală preferată, în lupta pentru ocuparea Tronului de Fier. Iar pe lângă elementele clasice caracteristice unui joc de strategie în timp real, producătorii au afirmat că se vor putea confrunta pe câmpul de bătălie până la opt jucători în acelaşi timp!

 

1 Comentariu

  1. Florence 19/09/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *