Urzeala Tronurilor – Succes rasunator pe piata din Romania

Urzeala Tronurilor
Urzeala Tronurilor

Asteptat cu nerabdare de fanii seriei fantasy, Urzeala tronurilor , de George RR Martin a revolutionat piata cartii, reusind sa formeze un public care aloca timp cartilor sale de peste 980 de pagini si sa aduca genul fantasy în atenţia tuturor.

Editia limitata hard cover, publicata de Nemira simultan cu lansarea serialului pe HBO, prezinta o poveste bogata, cu multe personaje, intrigi, comploturi, tragedii, mister, iubire şi aventură intr-o lume deosebita de tot ceea ce stiam pana acum.

Bestseller-ul internaţional Urzeala tronurilor a guvernat vanzarea si cumpararea atat pe site-ul nemira.ro cat si in librariile din toata tara.

Per total, forfota cumpărăturilor de sezon „a trimis” Urzeala tronurilor la un numar record de cititori. Totodată, volumul a devenit unul dintre cele mai mari succese Nemira in ultimele sase luni, dar şi cel mai rapid vândut volum de fantasy din toate timpurile, cu mii, de exemplare epuizate în doar 10 săptămâni

Deşi Urzeala Tronurilor e o aventură fantastică, Martin s-a inspirat din evenimente istorice precum Războiul Rozelor şi Cruciadele: “Fantasticul e o versiune mai colorată şi mai incitantă a istoriei. Îmi place să mă inspir din fapte reale, dar să iasă ceva diferit, proaspăt şi neşteptat. Sunt mai degrabă interesat de personaje. E o carte de ficţiune, dar are parfum istoric.”

Urzeala Tronurilor HBO
Urzeala Tronurilor HBO

 

Cântec de Gheaţă şi Foc este o lucrare epică. Se compune din şapte cărţi, dintre care doar primele patru, Urzeala tronurilor, Inclestarea regilor, Iuresul sabiilor si Festinul ciorilor au văzut lumina tiparului. Chiar şi aşa, saga se întinde, până acum, pe aproximativ 8000 de pagini. Ce mai ştim sigur este că, undeva în iulie, va apărea şi cea de-a cincea carte, Dansul Dragonilor.

Tragem speranta că autorul va fi ceva mai harnic la finalizarea ultimelor doua carti, The Winds of Winter si A Dream of Spring ştiut fiind faptul că Dansul Dragonilor a fost început în anul 2000 şi in anul 2005 George R.R. Martin inca mai lucra numai la acest al cincilea titlu al ciclului

Reprezentare vizuala difuzata pe HBO a determinat pasionatii genului, sa isi doreasca sa cunoasca mai bine personajele seriei Cantec de Gheata si Foc, citind cartea. Concluzia fiind aceea ca nimic nu poate transpune ideile in imagini mai bine decat imaginatia fiecaruia.

 

 

11 Commentarii

  1. Alexandrina 10/06/2011 Reply
  2. barabas 12/06/2011 Reply
    • gazpefoc 23/06/2011 Reply
  3. john 12/06/2011 Reply
  4. voicunike 13/06/2011 Reply
  5. Dy 13/06/2011 Reply
  6. Bogdan 15/06/2011 Reply
    • Eugen 15/06/2011 Reply
  7. Marius 16/06/2011 Reply
  8. Alexandru Birsan 19/09/2011 Reply
    • Andreea (Nemira) 19/09/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *