Veşti despre Stephen King – Shining II şi Turnul Întunecat VIII

Despre Danny Torrance nu am mai auzit nimic după ce a reuşit să scape de forţele malefice care puseseră stăpânire pe Hotelul Overlook. Şi mare păcat ar fi să nu mai ştim nimic despre un asemenea personaj. Dar, din fericire, Stephen King pune la cale o continuare a romanului Shining, în care ne vom reîntâlni cu Danny, acum în vârstă de 40 de ani într-un azil din New York.

În cadrul unei întâlniri cu fanii din Toronto cu prilejul lansării ultimului său roman Under the Dome, King a dezvăluit că a început lucrul la o posibilă continuare la Shining. Ideea care nu-i dă pace lui King este că experienţa hotelului Overlook nu îl poate lăsa pe Danny să trăiască în continuare liniştit. Cum va face faţă amintirilor coşmarului şi puterii sale de clarviziune („strălucirea”) care l-a salvat ar putea deveni „o continuare pe cinste”, spune King, citat de ziarul canadian The Torontoist.

Titlul provizoriu al cărţii este Doctor Sleep (Doctor Coşmar, cum ar suna bine pe româneşte 😀 ). În roman, Danny, în vârstă de patruzeci de ani, lucrează la un azil pentru cei bolnavi terminal. Adevărata sa sarcină este să le facă sfârşitul mai suportabil pacienţilor care au aceleaşi puteri supranaturale.

King a încercat să potolească entuziasmul audienţei, spunând că nu este „cu totul hotărât”, adăugând: „dacă am să tot vorbesc despre asta, nu voi mai fi nevoit să o scriu”.

Tot luna aceasta King a dezvăluit că intenţionează să scrie o nouă carte în seria Turnul Întunecat, al cărei titlu provizoriu este The Wind Through the Keyhole. Cu toate acestea, a menţionat că lucrul propriu-zis nici nu a început şi vor trece măcar 8 luni până să poată fi vorba de un manuscris.

Până scrie King al optulea volum din Turnul Întunecat, daţi fuga la Târgul Gaudeamus şi luaţi-l pe al doilea din serie – Alegerea celor trei. Şi nu rataţi lansarea SF&F de sâmbătă de la ora 15:00.

Ne vedem acolo!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *