Vine iarna. Şi ce bine ne pare!

GOT

Aşa cum ne-am obişnuit în ultima perioadă, avem parte aproape zilnic de surprize plăcute din partea producătorilor sezonului al treilea al serialului Game of Thrones care, împreună cu HBO, ne ţin constant în priză în legătură cu unul dintre cele mai aşteptate evenimente din 2013. Cu ce ne mai încântă de această dată? Ei bine, cu fotografii de pe platourile de filmare, cu interviuri luate producătorilor şi cu statistici menite să ne dăm seama că seyonul al treilea va fi cu adevărat spectaculos.

Despre dragonii crescuţi de Daenerys ştim deja că vor căpăta o importanţă deosebită în acest nou sezon, devenind adevărate arme de distrugere în masă, dar una dintre marile revelaţii ce îi va încânta pe fani este sugerată deocamdată de o serie de imagini care îi înfăţişează pe Daenerys şi pe John Snow împreună, deşi până în acest moment cei doi nu au apărut în tandem. Până şi George R. R. Martin este impresionat de rezultatele obţinute cu acest sezon, estimând că serialul are cea mai mare distribuţie dintre toate show-urile de televiziune difuzate în Statele Unite în acest moment. Cu peste 250 de actori, peste 700 de oameni în echipa de producţie, 6 regizori şi zeci de milioane de dolari pentru a filma numai 10 episoade, atât cât numără sezonul, ei bine, suntem înclinaţi să îl credem pe autorul despre care se spune că l-a detronat până şi pe Tolkien la capitolul fantezie epică.

Ce se întâmplă în acest sezon? Ei bine, cititorii fideli care sunt la zi cu lectura întregii serii şi au fost impresionaţi de intensitatea acţiunii şi de complexitatea intrigilor şi răsturnărilor de situaţie din volumul Iureşul Săbiilor, ar fi cei mai în măsură să răspundă acestei întrebări, dar având în vedere tocmai această complexitate, răspunsul nu va fi unul simplu, ci se va transforma cu siguranţă într-o discuţie pasionantă. O discuţie numai bună pentru un club de lectură…

Dar ca să putem avea o discuţie amplă pe marginea volumului Iureşul Săbiilor, ne-am gândit să începem cu începutul: Urzeala Tronurilor, primul volum, locul şi momentul naşterii unui fenomen mondial, atât în literatură, cât şi în televiziune. Aşadar, vă invităm astăzi de la ora 19.00 în Pub Energiea la Clubul de Lectură Nemira. Alături de doi invitaţi speciali, de partenerii noştri de la HBO şi Taraba de Jocuri, alături de cititorii fideli care s-au înscris deja, vă aşteptăm să stăm de vorbă despre George R. R. Martin şi despre fantezie, recapitulând momente esenţiale din intriga primului volum şi abordând temele centrale ale volumului. În plus, ca să vă încurajăm la lectură, cartea propusă pentru Club are o reducere specială de 50%, şi nu uitaţi că v-am pregătit numeroase surprize şi premii!

got1

got2

got3

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *