Vrei să-i cunoşti pe noii actori din Urzeala Tronurilor?

Moartea Lordului Eddard Stark din primul sezon al serialului Game of Thrones (Urzeala Tronurilor) nu poate fi privită decât cu tristeţe şi ştiu că nu sunt singura căreia îi pare rău că nu îl vom mai vedea şi în continuare.

Totuşi, descoperirea pe care acesta a făcut-o şi moartea sa sunt punct de plecare pentru ce se va întâmpla în continuare în serial.

În plus, sezonul al doilea ne aduce multe personaje noi, multe dintre ele apărând chiar de la început. Iată câteva:

Stannis Baratheon (Stephen Dillane) este unul dintre cei cinci care vor să ajungă pe Tronul de Fier, după ce află că Joffery nu este de fapt fiul răposatului rege. Stannis este al doilea fiu născut al Casei Baratheon, fratele mai mic al regelui Robert Baratheon şi fratele mai mare al lui Renly Baratheon. Deşi numele său este menţionat în câteva ocazii în primul sezon, îşi face apariţia abia acum.

Melisandre (Carice van Houten) este o preoteasă roşie a Zeului Luminii, R’hllor, sfătuitoatea lui Stannis, cu care acesta pare să înceapă o relaţie.

Davos Seaworth (Liam Cunningham) este de asemenea un sfătuitor al lui Stannis, căruia îi este foarte loial. La un moment dat, chiar spune că dacă ar fi să creadă într-un zeu, acesta ar fi Stannis. În trecut a fost contrabandist, dar, după rebeliunea lui Robert şi asediul asupra fortăreţei Capătul Furtunii, Stannis l-a numit cavaler, apoi amiral al flotei sale. Deşi îl susţine pe acesta, nu are încredere în Melisandre.

Maester Cressen (Oliver Ford Davies) se află în slujba familiei Baratheon încă dinainte ca părinţii lui Robert, Stannis şi Renly să moară înecaţi. Este împotriva Melisandrei şi nu îi place că aceasta are atât de multă influenţă asupra lui Stannis. Apare doar în primul episod al sezonului.

Craster (Robert Pugh) este unul dintre aşa numiţii “oameni liberi” care trăiesc dincolo de Zid. Dacă incestul dintre Cersei şi Jaime vi se părea ciudat, aflaţi că acest Craster trăieşte cu cele nouăsprezece fiice şi soţii ale sale. Nimic ciudat până aici, doar că… fiicele sale îi sunt şi soţii, lucru cu care se laudă în faţa Cercetaşilor din Rondul de Noapte.

Gilly (Hannah Murray) este una dintre fiicele-soţii ale lui Craster. Fiind însărcinată cu copilul acestuia şi temându-se că va naşte un băiat, ceea nu va fi pe placul lui Craster, vrea să plece cât mai departe.

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *