1 an de când te-ai înrolat alături de noi în aventura Armada

Acum 1 an, în octombrie 2018, lansam un nou proiect editorial: ARMADA, un imprint dedicat literaturii science fiction, fantasy și thriller. A fost 1 an de cărți science fiction & fantasy #mustreads, cu reeditări ale unor opere SFF importante și de citit într-o viață, publicate în Armada Clasic, cu un design nou și fresh, realizat de designerul Alin Vasile Adnan.

Cărțile Armada publicate în octombrie 2018 – octombrie 2019

După aproape 30 de ani în care a adus pe piața din România cea mai consistentă ofertă de carte science fiction, fantasy, horror și thriller, prin autori clasici precum Arthur C. Clarke, Frank Herbert, Philip K. Dick sau Stephen King, dar și prin cei mai populari autori de azi, ca George R.R. Martin, Andrzej Sapkowski sau Diana Gabaldon, povestea a continuat cu Armada, coordonată de Marian Coman ca redactor-șef.

Marian ne-a povestit și cum a fost pentru el acest prim an, aici.

banner_nemira_armada

Urmărim cu mare atenție, de o bună bucată de vreme, tot ceea ce se întâmplă în zona aceasta a literaturii și ne propunem să aducem cititorilor de azi cărțile prezentului. Tot ceea ce se scrie acum mai bun în literatura science-fiction, fantasy și thriller. Braț la braț cu aceste lecturi proaspete aflate în atenția juriilor marilor premii de gen, o să readucem, desigur, și capodoperele genului pentru noile generații de cititori. Armada va fi, suntem siguri, o colecție de romane care vor fascina, vor îngrozi și vor chema la aventură. 

Marian Coman

O altă bucurie a acestui prim an a fost că l-am cunoscut și intervievat pe George R.R. Martin. Scriitorul ne-a povestit despre cea mai nouă carte a sa, despre proiectele la care lucrează, dar şi despre felul în care va evolua literatura în următorii ani şi despre cum vede viitorul omenirii.

Editura Nemira a fost prima editură din România care a publicat consistent și programatic literatura science fiction, fantasy și horror, începând din  1992, în colecția Nautilus, cu romanul cult Vânătorul de recompense de Philip K. Dick, apoi Carrie și Shinning de Stephen King în 1993. S-a impus definitiv pe piaţă cu seriile Dune, de Frank Herbert şi Fundaţia, de Isaac Asimov, volume de Stanislaw Lem, Kim Stanley Robinson, Ursula K. le Guin sau Bernard Werber. După 2005, dinamica traducerilor s-a accelerat, Nemira începând publicarea tot mai rapidă a celor mai în vogă romane de science-fiction, fantasy și horror din lume: peste 500 de titluri şi include serii de autor George R.R. Martin, Philip K. Dick, Orson Scott Card, Arthur C. Clarke, Suzanne Collins, Vernor Vinge, Dan Simmons, Peter F. Hamilton.

#Armada #JoinTheArmada #UnlimitedImagination #PoweredByNemira

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *