1 an de Armada. Cine este adevăratul rege al literaturii

#GuestPost de Marian Coman, redactor-șef imprint Armada, scris cu ocazia împlinirii unui an de Armada

Să călătorești la mii și mii de ani lumină depărtare, să cutreieri în timp până la capătul veacurilor, să pășești în lumi stranii alături de eroi de legendă, să încerci gustul ciudat al magiei ori să te urci pe spatele unui dragon și să plutești cu el deasupra lumii, să dezlegi mistere întunecate ori să afli cheia unor crime zguduitoare. Nu sunt multe lucruri pe lume mai incitante, mai fascinante și mai reconfortante decât literatura SF, Fantasy și Thriller și, din fericire, scriitorii au creat o mulțime de povești, o mulțime de eroi, o mulțime de universuri în care să poți călători deschizând o carte.

O parte din treaba de editor este tocmai aceasta: să alegi dintr-o mulțime de pietre prețioase diamantul potrivit pentru coroana la care lucrezi.

Într-un an de Armada, am selectat 33 de nestemate. Unele poartă semnătura unor autori celebri precum George R.R. Martin, Arthur C. Clarke, Frank Herbert ori Stephen King, altele sunt cărțile unor tineri ce au impresionat deja editorii, cititorii de peste ocean și juriile marilor premii de gen. La Armada, încercăm să combinăm perfect marile opere cu tonul fresh al cărților care se scriu acum în lume. Iar coroana asta la care lucrăm zi de zi și în care strecurăm, pe lângă măiestria scriitorilor și talentul traducătorilor, foarte mult din sufletul nostru, nu este făcută pentru noi, ci pentru adevăratul rege al literaturii: cititorul. Căruia îi mulțumim nespus că ne-a fost alături în acest an. Îi promitem lungi și încântătoare călătorii și de acum încolo.        

Marian, alături de Ana Nicolau, înainte de interviul pe care i l-au luat la WorldCon Dublin, lui George R.R. Martin

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *