13 cărţi pentru un weekend de suspans

600p400

Vineri 13 dă startul unui weekend special, un weekend de suspans şi aventură. Este momentul perfect pentru o lectură ce te ţine cu sufletul la gură, fie că vorbim de un roman poliţist sau de unul horror, aşa că v-am pregătit o selecţie de cărţi de suspans la preţuri speciale. De la colecţia Rodicăi Ojog-Braşoveanu şi romane istorice, la maestrul horrorului, Stephen King, lista noastră are de toate, pentru toţi. Pentru a vă ajuta în alegerea unei cărţi din această promoţie, v-am pregătit 13 recomandări, în spiritul numărului magic.

0_2146Richter 8.9 de Andrei Călăraş

Combinând cu măiestrie suspansul cu trăirile interioare, descrierile cu umorul, introspecţia cu dialogurile spumoase, romanul Richter 8.9 îi va ţine pe cititori în alertă până la ultima pagină.

Alexandru Don nu mai poate picta decât în culorile depresiei, ale iubirii pierdute, ale beţiei şi ratării. Însă, pe neaşteptate, intră într-un carusel de neînteles al groazei şi minciunii, ce-l poate antrena spre o cumplită descoperire sau o inevitabilă distrugere. Istoria îşi arată o faţă necunoscută, ameninţătoare ce nu lasă niciun drept la replică.

robyn-young---1---rebeliunea_c1Rebeliunea de Robyn Young   

Regele Scoţiei a murit. Nobilii se luptă pentru putere, fără să ştie că Edward al Angliei are planurile lui. Inspirat de o străveche profeţie, visează de ani întregi la o cucerire nemiloasă, care va schimba soarta englezilor pentru totdeauna. Pe acest teritoriu divizat, într-o familie măcinată de ambiţii şi trădări, trăieşte un băiat, care se îndreaptă în forţă spre maturitate. Îl cheamă Robert Bruce şi povestea lui începe în Rebeliunea.

Dacă vă plac romanele istorice, dar mai ales perioada Evului Mediu, Rebeliunea este ceea ce aveţi nevoie. Foarte bine pregătit cu multă cercetare şi presărat cu evenimente ficţionale cât să menţină atenţia, plin de misticism celtic şi lupte glorioase, romanul lui Robyn Young este un deliciu pentru fanii genului.

2_stephen_king_carrie_1Carrie de Stephen King   

Carrie este o adolescentă timidă şi retrasă, care, din copilărie, îndură persecuţiile şi ironiile colegilor de clasă. Umilinţele la care o supun devin o tortură din care simte că nu mai poate ieşi. Mai mult, este şi victima fanatismului religios al mamei sale, o fiinţă violentă şi brutală.

Când disperarea ajunge la apogeu, Carrie îşi descoperă o putere înspăimântătoare, telekinezia, ce-i oferă darul răzbunării: poate să mişte, să arunce, să zdrobească şi să incendieze orice de la distanţă.

raymond-chandler---regele-in-galben---c1Regele în galben de Raymond Chandler

Regele în galben reuneşte şapte nuvele ale lui Chandler, şase dintre ele cu detectivul Marlowe, cea de-a şaptea aducând în poveste elementul de supranatural. În cazul primelor nuvele, îl regăsim pe Marlowe în ipostazele clasice ale genului noir: clienţi ce vin la bar, fum de ţigară, muzică jazz în fundal şi un caz misterios. Praful de prizat al profesorului Bingo este cea care iese din tipar, pentru că, deşi se învârte în jurul unei crime, în prim plan este chiar praful de prizat şi efectele sale neobişnuite, parte în care intervine şi supranaturalul, fantasticul, explicat parţial, care rămâne până la final un mister neelucidat.

andrea-camilleri---mireama-noptii-latime-1024pxMireasma nopţii de Andrea Calogero Camilleri

Povestea începe la Vigàta, cu dispariţia unui om de afaceri, evaporat cu tot cu banii localnicilor. Fiecare are o teorie: unii cred că a plecat pe o insulă în Pacific, alţii, că a fost lichidat de Mafia. Montalbano şi echipa se ocupă de anchetă, până la deznodământul cu totul neaşteptat. O anchetă ce pare un galop de sănătate pentru al nostru Maigret sicilian. Însă comisarul Montalbano este şi un mare gurmand, iar scenele în care se aşază la masă vă vor face să vă lase gură apă. Dar,  plăcerea lecturii e dată, în primul rând, de stilul lui Camilleri. Mireasma nopţii se citeşte cu zâmbetul pe buze, cu crema de protecţie solară pe nas şi cu dorinţa de a nu ajunge niciodată la ultima pagină.

dan-simmons---a-cincea-cupaA cincea cupă de Dan Simmons

Povestea începe la Paris, unde Henry James vrea să se arunce în Sena. Destinul are alte planuri şi salvarea vine de la… Sherlock Holmes, obsedat de ideea că poate e doar o plăsmuire, nu o fiinţă în carne şi oase. În A cincea cupă, celebrul detectiv se întoarce şi elucidează încă un mister. Dispariţia lui Clover Adams, soţia unui istoric de seamă, are implicaţii greu de descâlcit…

Călătorie în timp, roman poliţist şi deopotrivă roman de atmosferă, cartea lui Dan Simmons pune tot rafinamentul literaturii în slujba unei poveşti, ca un puzzle cu nenumărate piese. Depinde de cititor să descopere locul fiecăruia într-o imagine spectaculoasă.

benjamin-black---blonda-cu-ochi-negri-final-c1-siteBlonda cu ochi negri de Benjamin Black

Blonda cu ochi negri este o continuare a seriei lui Raymond Chandler, scrisă de Benjamin Black în acelaşi stil noir şi plin de suspans.

Într-o după-amiază de vară, în biroul detectivului Philip Marlowe intră o bogătaşă tânără şi frumoasă. Vrea să dea de urma fostului iubit. Detectivul se apucă de treaba şi descoperă imediat că dispariţia acestuia nu este decât prima dintr-o serie de întâmplări stranii. Nu trece mult şi se trezeşte într-o poveste încâlcită, în care e implicată o familie putred de bogată…

4_rodica-ojog-brasoveanu---logofatul-de-tainaLogofătul de taină de Rodica Ojog-Braşoveanu

Primul roman din ciclul logofătului Andronic. Doamna romanului poliţist românesc vă invită, de data aceasta, într-o călătorie în timp. Împreună cu logofătul Radu Andronic, cititorul intră în atmosfera secolului al XVII-lea. Europa este cuprinsă de frământări şi măcinată de conflicte. Lupta pentru supremaţie este neîndurătoare. Transformat în câmp de bătălie, bătrânul continent aşteaptă o epocă mai liniştită. Ţara Românească, ţinut pitoresc, trebuie să-şi găsească drumul şi să fie liberă.

Scris în buna tradiţie a romanului de capă şi spadă, Logofătul de taină este o lectură pentru toate gusturile.

pisica-neagraPisica neagră

O colecţie de poveşti horror şi de suspans, ale unor autori celebri, precum: Arthur Conan Doyle, Rudyard Kipling, Edgar Allan Poe, Jack London, H.G. Wells sau Bram Stoker.

Deasupra norilor, sub pământ, pe apă şi în cotloanele ascunse ale universului vizibil şi invizibil se petrec întâmplări care aprind imaginaţia, provoacă inteligenţa şi înspăimântă gândul. Stafii, cripte, monştri, gânduri terifiante şi creaturi de coşmar. Maeştrii au imortalizat demoni şi coşmaruri. Unii trăiesc în paginile acestei cărţi cu povestiri bune ca vinul vechi. Forţă, farmec, artă şi ştiinţă. Pisica neagră invită la o redescoperire.

pretorianulPretorianul de Simon Scarrow

O misiune primejdioasă pe cel mai înfricoşător câmp de luptă: străzile Romei. Într-acolo pornesc Cato şi Macro după ce au înfruntat războiul, răzmeriţa şi tortura. Este anul 51 d.Hr. şi trădătorii ameninţă să transforme Imperiul în haos. La porunca împăratului, Cato şi Macro li se alătură pretorienilor. Trebuie să alunge trădătorii înainte să fie prea târziu.

Urmează o confruntare pe viaţă şi pe moarte. Doi oameni trebuie să învingă o mulţime. Începe întrecerea!

0_2331Monte Cassino de Sven Hassel

Una din cărţile extrem de apreciate şi cunoscute ale lui Hassel, Monte Cassino revizitează violenţa şi suferinţa din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în stilul specific al autorului, cu umorul şi miştoul unor soldaţi ce trebuie să supravieţuiască şi să vadă partea bună din toată situaţia, făcând sacrificii pentru misiune, dar şi pentru camarazii lor.

Infernul a coborât pe pământ. Este anul 1943 şi Frontul a ajuns la mănăstirea şi fortăreaţa Monte Cassino, unde plouă cu obuze care mutilează trupurile oamenilor. După secole întregi, lăcaşul este distrus încă o dată şi nu va mai fi reconstruit decât după douăzeci de ani.

0_2111Misterul lui Edwin Drood de Charles Dickens

Edwin Drood este pe pragul de a o lua de soţie pe Rosa, dar rup logodna. Nu trece mult şi Edwin dispare. Oare a fost ucis? Oare i-a venit de hac unchiul cel gelos, îndrăgostit de tânăra sa logodnică?

Iată întrebările cu care se confruntă cititorul în Misterul lui Edwin Drood, ultimul roman al lui Charles Dickens, apărut chiar în anul morţii scriitorului. Enigma a rămas nedescifrată. Dar cartea nu este doar o ficţiune de suspans, ci şi un roman de atmosferă, în care lumea din Anglia victoriană se împleteşte cu un univers fantastic halucinant.

stefana-czeller---lacrimile-diavoluluiLacrimile diavolului de Ştefana Czeller

Lena Savin, investigator ocult al unei companii de asigurări ieşene, ştie unde va ajunge sufletul ei după ce moare. În Iad, aşa cum prevede tratatul încheiat după marele cutremur, de preşedintele Alexandrescu cu Satan. Cu decenii în urmă, tratatul a salvat milioane de vieţi în schimbul sufletelor tuturor românilor. Aplicat cu ajutorul unui consiliu de iniţiaţi, încă pare nemuritor ca însuşi preşedintele. Dar oare lucrurile chiar nu pot fi schimbate? La această întrebare trebuie să răspundă Lena când porneşte pe urmele unor bijuterii furate, alături de demonul său aliat, Andromalius. Ancheta o duce pe un drum al violenţei, trădărilor, ritualurilor ce deschid porţi către Iad şi îi va încrucişa calea cu cei mai puternici oameni ai României. Poate supravieţui Lena unor încercări cumplite? Îşi poate învinge fricile şi prejudecăţile? Cum vor influenţa descoperirile ei soarta ţării?

1 Comentariu

  1. Roxxy 13/05/2016 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *