40% reducere la cărțile scrise de Arthur C. Clarke

promotie Arthur C. ClarkeEditura Nemira vă oferă în acest weekend cărțile din colecția Sir Arthur C. Clarke cu reducere de 40%. Puteți alege dintre titluri precum Sfârșitul copilăriei, 2001: Odiseea spațială sau Ultima teoremă.

Arthur C. Clarke (16 decembrie 1917 – 19 martie 2008) a fost un autor de SF, inventator si futurolog britanic, rămas celebru pentru seria de romane SF Odiseea spatiala.

Clarke s-a născut în Minehead, Somerset, Anglia. După ce a absolvit gimnaziul și Huish’s Grammar School din Taunton, nu și-a putut permite să urmeze cursuri universitare și s-a angajat ca auditor la secția de pensii a Ministerului Educației. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a servit în Royal Air Force ca instructor și tehnician radar, fiind trecut în rezervă cu gradul de locotenent. După război a absolvit  King’s College London în matematică și fizică.

Clarke a fost președintele Societății Interplanetare Britanice între anii 1946-1947, respectiv 1951-1953. Deși nu a inițiat conceptul de sateliți geostationari (în ciuda legendei care susține contrariul), a contribuit hotărâtor cu ideea că acești sateliti pot fi relee ideale de telecomunicații. În onoarea activității sale, International Astronomical Union a recunoscut în mod oficial orbita geostationară de deasupra Ecuatorului ca Orbita Clarke.

Promoția se desfășoară în perioada 2 august – 6 august. Reducerile nu se cumulează cu alte promoții sau gratuități.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *