5 cărţi Nemira cu supereroine

Femeile puternice şi supereroinele au devenit din ce în ce mai populare, iar iubitorii acestor personaje se bucură acum de apariţia filmului Wonder Woman, care o aduce pe marele ecran pe cea mai cunoscută supereroină din istoria benzilor desenate. Chiar dacă personajul este unul reprezentativ, cărţile sunt pline de femei puternice.

Dacă vreţi mai multe poveşti cu eroine precum Wonder Woman, vă recomandăm 5 cărţi în care veţi descoperi războinice, vrăjitoare, femei cu superputeri sau obişnuite, care luptă pentru ceea ce cred.

Aleasa Dragonului, de Naomi Novik

Agnieszka își iubește satul, pădurile și râul strălucitor, aproape de care pândește însă o prezență malefică. Singurul ajutor poate veni din partea Dragonului, dar prețul lui este unul îngrozitor: o fată pe care să o țină prizonieră zece ani în Turnul său. Forţele malefice ale Codrului îi ameninţă satul, iar Agnieszka trebuie să înveţe să folosească magia pentru a-i apăra pe cei dragi.

Vassa şi Noaptea, de Sarah Porter

Vassa locuiește împreună cu mama vitregă și surorile vitrege într-un cartier în care magia e la tot pasul. Babs, proprietarul magazinului din partea locului, are obiceiul de a-i decapita pe hoți și uneori chiar și pe clienții nevinovați. Așa că, atunci când trebuie să iasă la miezul nopții să cumpere becuri, se prea poate să fie o misiune suicidară. Noroc că are un sprijin: o păpușă de lemn, ascunsă într-un buzunar. Vassa trebuie să se salveze pe ea, pe Erg, păpușa ei magică vorbitoare și pe motociclistul misterios, fiu al Nopții capturat cu mult timp în urmă.

Vrăjitoarea adevărului, de Susan Dennard

Safiya este Vrăjitoarea Adevărului. Puterea ei este una specială: știe mereu cine minte și cine spune adevărul, iar asta o pune în mijlocul unei lupte pentru putere. Este iute la mânie și impulsivă, dar extrem de loială prietenilor ei. Cu ajutorul prințului Merik și înfruntându-l pe Vrăjitorul Sângelui, se luptă cu împărați, prinți și mercenari, capabili de orice ca să pună mâna pe Vrăjitoarea Adevărului.

Regina roşie, de Victoria Aveyard

Lumea lui Mare Barrow este împărţită în două, după culoarea sângelui: cei cu sângele comun, roşu, îi servesc pe cei cu sânge argintiu, elita societăţii, dotaţi cu puteri supraumane. Regina roşie ne face cunoștință cu Mare Barrow, o tânără Roşie, o hoaţă obișnuită care încearcă să supraviețuiască sub dominația elitei de Argintii, cei cu puteri superumane. Puternică și loială, când descoperă că are și ea puteri se alătură rebeliunii pentru a crea o lume mai bună.

Jocurile foamei, de Suzanne Collins

Chiar dacă nu are puteri magice sau supraumane, Katniss luptă cu la fel de multă convigere ca eroinele menţionate mai sus. Katniss Everdeen este fata care a schimbat Panemul in trilogia Jocurile Foamei. Lider și simbol al unei rebeliuni, loială, responsabilă și curajoasă, o supraviețuitoare care a înfruntat tirania de dragul surorii ei și care a determinat o întreagă revoluție.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *