Magia nu are vârstă – cărți iernatice de citit pentru toate vârstele

Decembrie e aici. Luna pe care o așteptăm tot restul anului pentru toată magia care vine cu ea: zăpadă, turtă dulce, ciocolată caldă, cadouri, timp petrecut cu cei dragi, emoții, luminițe, miros de scorțișoară și, nu în ultimul rând, cărți. Timp pentru citit cărți care să ne transpună în magia Crăciunului. Avem pentru voi câteva recomandări, indiferent de vârsta pe care o aveți sau pentru cine le faceți cadou. Magia nu are vârstă, nu-i așa? 🙂

IMG_8761

 

O zi de decembrie, de Josie Silver – o carte ca un vin fiert, condimentată cu umor și personaje care-ți vor fi foarte dragi. De citit când e frig afară și cald înăuntru.

Laurie e convinsă că dragostea la prima vedere e un mit. Dar, într-o zi de decembrie, printr-o ninsoare puternică, zărește din autobuz un bărbat și știe imediat că l-a găsit pe EL.

Convinsă că îi e sortit să-l revadă, își petrece un an de zile căutându-l prin toate cafenelele din Londra. Nu îl găsește, în schimb, îl reîntâlnește la o petrecere de Crăciun, când cea mai bună prietenă i-l prezintă ca pe noul ei iubit, Jack, bărbatul din stația de autobuz.

„Un Love Actually în proză.“ Bookseller

o zi de decembrie_nemira_josiesilver

 

Seria de povești de Crăciun, scrisă de Matt Haig şi minunat ilustrată de Chris Mould. O lecție plină de înțelepciune pentru cititorii de toate vârstele: adevărata magie a Crăciunului este magia dăruirii, un dar de care ne putem bucura cu toții, indiferent de vârstă. Zăpadă, aventuri, amgie, umor, reni, turtă dulce, elfi, spiriduși și multe alte lucruri magice.

Intră în povestea Crăciunului cu Nikolas, adică Un băiat numit Crăciun, Fetița care a salvat Crăciunul și Eu și Moș Crăciun, cea mai recentă carte din serie. E timpul să te împrietenești cu Amelia și să îți arate cum e viața în sătucul elfilor – știai cât de plictisitoare poate deveni școala elfilor când trebuie să cânți colinde de Crăciun în fiecare zi? Sau când pici examenele de făcut jucării? De data asta, e rândul Ameliei să-și ajute noua familie adoptivă (Moș Crăciun și Mama Crăciun) să păstreze viu spiritul Crăciunului, înainte de a fi prea târziu…

magia-cartilor-de-craciun_MattHaig_Nemira

Crăciunul în cele mai frumoase povestiri – probabil una dintre cele mai potrivite cărți pe care să le citești iarna asta. E un dar de care să te bucuri în zilele friguroase, în tihnă, în așteptarea sărbătorii cu dulciuri și fulgi de zăpadă.  Din ţinuturi de vis sau din oraşe adevărate, din păduri îndepărtate sau din case primitoare vin întâmplări şi personaje ce povestesc Crăciunul cu un farmec cuceritor. Aşa că opreşte timpul în loc, dragă cititorule, şi citeşte cartea unei sărbători pentru a cărei magie depun mărturie, printre alţii, Charles Dickens, Mark Twain, Oscar Wilde sau Arthur Conan Doyle!

Un vultur în zăpadă, de la fascinantul povestitor Michael Morpurgo – o carte care nu e despre Crăciun, dar care merită să fie citită iarna.  Un roman inspirat din povestea adevărată a unui bărbat care ar fi putut să împiedice izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial.  1940, iarnă. Un tren atacat de trupele germane. Pe întuneric, la adăpostul unui tunel de cale ferată, un străin începe să le spună o poveste lui Barney şi mamei sale, că să treacă timpul mai repede.
Şi ce mai poveste le spune! Despre cum un tânăr soldat, luptător în tranşeele Primului Război Mondial, ia o decizie pe care, sub impulsul momentului, o crede corectă. Dar care ulterior se dovedeşte a fi cea mai cumplită greşeală pe care a făcut-o vreodată, o greşeală pe care trebuia neapărat s-o repare, înainte să fie prea târziu…

24 de povești de citit înainte de Crăciun – imediat vine decembrie și vom începe să numărăm cele 24 de zile până la sărbătoarea pe care o așteptăm cu toții un an întreg. Așteptarea poate să fie mult mai frumoasă și mai magică dacă în fiecare zi citim 24 de povești emoționante!  Brigitte Weninger şi Eve Tharlet, autoarele seriei de succes Aventurile iepuraşului Matei, şi-au unit din nou forţele pentru a le face copiilor un minunat cadou: o colecţie de poveşti de iarnă menite să îmbogăţească atmosferă sărbătorilor. Să nu mai spunem de ilustrațiile superbe care însoțesc cele 24 de povești!

24 de povesti de citit inainte de Crăciun_nemira_copii

 

Poveste muzicală de Crăciun, de Cristina Andone – Magia poveştilor de Crăciun e reînviată cu trei poveşti minunate: „Uvertura fulgilor curiosi”, „Când vine Moşul?” şi „Dimineața de Crăciun”. Ca toate volumele anterioare din seria Povești din Pădurea Muzicală, poveştile îşi propun să-i familiarizeze pe cei mici cu universul muzicii clasice, îmbinând frumuseţea textului cu armonia sunetelor. De citit în familie, potrivită pentru copilașii de peste 6 ani.

 

Tu ce o să citești în decembrie? 

 

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.