Mirosul de cozonac proaspăt ieșit din cuptor. Ouă roșii, albastre, galbene, roz și mov. Masa tradițională de Paște alături de bunătăți gătite de către părinți și bunici, unde se adună familia și impăstășește poveștile de viață.
Știm că aceste momente sunt de neuitat și un mod bun de a transmite mai departe acest sentiment magic, este prin a oferi o carte către cei dragi. Fii iepurașul de Paște al prietenilor tăi și oferă #plăcerealecturii alături de momente pline de fericire și povești uimitoare.
Pentru cititorii care vor să descopere cât mai mult despre lumea din jur și să se întoarcă la sine
Vraja lumii. Redescoperirea miraculosului într-o epocă tulbure, de Katherine May
Vraja lumii îți propune o călătorie în care vei redescoperi pas cu pas splendoarea ascunsă în detaliile cotidiene. Cu sensibilitate, candoare și umor, Katherine May își descrie lupta cu sentimentul că este copleșită de greutăți și încercarea de a descoperi un nou mod de a trăi, prin explorarea proprietăților vindecătoare ale naturii.
101 eseuri care îți vor schimba modul de a gândi, de Brianna Wiest
Una dintre ideile de bază ale cărții este că trecutul nu reprezintă o realitate bine determinată, ci o suită de amintiri mereu schimbătoare. Această perspectivă ne ajută să privim experiențele dureroase care ne-au marcat viața nu ca pe obstacole, ci ca pe mijloace pentru a obține fericirea.
Pentru cititorii care vor să aibă parte de o aventură de neuitat
Trilogia Marte, de Kim Stanley Robinson
Scrisă desăvârșit, una dintre cele mai cunoscute trilogii science-fiction urmărește traseul planetei Marte de la un deșert arid până la o planetă plină de viață: organizarea unei expediții uriașe, colonizarea și supraviețuirea într-o atmosferă ostilă vieții, apoi, pasul logic pentru istoria unei umanitați încercată de războaie, lupta pentru independență.
Trilogia MARTE reprezintă mai mult decât o simplă utopie cosmică: este, cu adevărat, istoria construirii unei noi societăți, cu bucurii și neîmpliniri, cu aventuri și descoperiri științifice, cu dragoste și trădare. Pe scurt, o frescă SF demnă să stea alături de cele mai mari capodopere ale literaturii universale.
Pandora, de Susan Stokes-Chapman
Pandora este un roman istoric tulburător în care descoperirea unor misterioase antichități grecești pune în mișcare conspirații, revelații și povești de dragoste.
Făcând trimitere la cutia mitică a Pandorei, scriitoarea Susan Stokes-Chapman își imaginează o lume brusc populată de lăcomie, violență și ură, în care o tânără încearcă să-și găsească propriul drum.
Casa de pe Riviera, de Natasha Lester
Natasha Lester, autoarea bestsellerelor internaționale Secretele Parisului și Secretul fotografei franceze, a scris un roman fascinant: Casa de pe Riviera. O adevărată declarație de dragoste pentru artă, cartea are în prim-plan o casă misterioasă care ascunde comori nebănuite, o călătorie în trecut cu ecouri în prezent și un personaj dornic să afle adevărul.
Pentru cei mici și familie
Tina și primii ei pantofi de balet, de Marilyn Singer, Alexandra Boiger (4+ ani)
Tina se reîntoarce la lecțiile ei de balet și, mai mult decât orice altceva pe lume, își dorește să poată sta pe poante – adică să danseze pe vârfuri, în pantofiorii ei de balet din satin roz, ca o ADEVĂRATĂ balerină. Numai că profesoara ei spune că tălpile fetiței nu sunt încă pregătite pentru a trece la poante.
Dar Tina nu numai că este pregătită, ci și HOTĂRÂTĂ.
Nimic nu o poate OPRI!
Seria „Animăluțe prietenoase”, de Tilda Kelly (7+ ani)
Una dintre cele mai noi serii la Nemi, „Animăluțe prietenoase”, scrisă de Tilda Kelly și cu ilustrații de Gavin Scott, cuprinde povești pline de aventură, despre familie, prietenie, iubire și curaj.
Băncuţa, de Meghan, Ducesa de Sussex (3+ ani)
Cartea redă într-un mod minunat relația specială dintre tată și fiii săi, așa cum este ea văzută prin ochii mamei. Toți cititorii se vor regăsi în viziunea ei poetică și meditativă despre viitorul propriei familii.
Christian Robinson, ilustratorul răsplătit cu prestigiosa Caldecott Medal, îmbogățește paginile cu minunatele sale culori și cu bucuria care îi sunt caracteristice.
Această carte duioasă este menită să fie prețuită vreme de generații de acum înainte.
Pentru persoana care trăiește pentru momentele autentice
Ai uitat să râzi (ediția 2023), de Bogdan Munteanu
Copii care descoperă cum „merge“ lumea, adolescenți care experimentează primele pulsiuni sexuale, tineri ori maturi surprinși în momente-cheie ale vieților lor și vârstnici care te primesc în intimitate. Stranietăți, farse, despărțiri, deziluzii, cumpene, stereotipii, neputințe, pseudo-reușite, rutine, tristeți, regrete, bravuri, violențe și mici aventuri. Povești care se leagă, care pun punctul pe i, care te țin constant într-un balans fin între râs și plâns, între tine și ceilalți.
Pe cine iubești mai mult?, de Mihaela Buruiană
O geografie interioară a alegerilor. La intersecția dintre generații și perspective, dintre anii ’90 și prezentul actual, dintre primejdie și adăpost, blocuri și ulițe, frici și îndrăzneli, săli de clasă și terase, singurătate și comunitate, masculinitate și feminitate, Prinselea și agenda încărcată a unei zile, blândețe și cruzime, virtual și real, lumea așezată între coperte de Mihaela Buruiană se trăiește pur și simplu.
Solomonarul, de Florin Chirculescu
Două planuri, unul din secolul al XIX-lea, celălalt din prezentul secolului al XXI-lea, se împletesc în niște circumstanțe extra-ordinare. Emin și Max Murgescu, zis Macu, un soi de afacerist obsedat de Eminescu, se caută continuu prin timp și spațiu. Iar strașnica jurnalistă Louise e centrul de greutate în această tatonare fără sfârșit. Coincidențele răsar parcă de nicăieri, contextele istorice și socio-politice capătă profunzime, crizele și corupțiile se adâncesc, măștile cad încet-încet, iar solomonarul nu face decât să strângă menghina și mai puternic.
Pentru cititorii care vor un moment de suspans
Scânteie în beznă, de Stacy Willingham
Când Chloe Davis avea numai doisprezece ani, din orășelul ei natal din Louisiana au dispărut șase adolescente. Până la sfârșitul verii, tatăl ei a mărturisit că le ucisese pe toate și a fost condamnat la închisoare pe viață, lăsând-o pe Chloe și pe ceilalți membri ai familiei sale să facă singuri față cumplitului adevăr și să încerce să își continue existența.
Douăzeci de ani mai târziu, Chloe se mută din oraș și își deschide cabinet de psihologie. Când, una după alta, puștoaicele din vecini încep să dispară, amintirea cumplitei veri din copilăria ei revine și o doboară.
Oare Chloe e paranoică pentru că descoperă nenumărate asemănări între crimele din trecut și cele din prezent? Dar dacă, pentru a doua oară în viața ei, tânăra e pe punctul de a demasca un criminal în serie?
Imagini ascunse, de Jason Rekulak
Mallory Quinn, abia ieșită dintr-un centru de dezintoxicare, se angajează ca babysitter pentru a avea grijă de Teddy, puștiul de cinci anișori al cuplului Ted și Caroline Maxwell. Tânăra descoperă că-i place nespus de mult noua ei slujbă, care-i oferă stabilitatea de care are atâta nevoie. În plus, ajunge să țină cu adevărat la băiețelul dulce și timid, care nu pleacă nicăieri fără creionul și caietul lui de schițe.
Desenele lui sunt, la început, la fel ca ale oricărui alt puști: copăcei, iepurași și balonașe. Dar, într-o bună zi, copilul mâzgălește ceva cu totul neașteptat: un bărbat care târăște în pădure cadavrul unei femei. Încet, încet, imaginile pe care le așterne pe hârtie devin tot mai sinistre, iar personajele sale – din ce în ce mai pline de viață. Mallory ajunge să se întrebe dacă nu cumva sunt reprezentările unei crime sau dovada influenței unei forțe malefice supranaturale. Și, deși știe că totul s-ar putea să pară o nebunie, e hotărâtă să descifreze misterul imaginilor ascunse și să îl salveze pe Teddy.