Să alegi un cadou pentru persoana iubită nu e mereu o sarcină ușoară. Gusturi diferite, vârste diferite, cupluri diferite. Pentru că februarie este luna iubirii, v-am pregătit pe nemira.ro un top al cărţilor dedicat îndrăgostiţilor, dar mai ales îndrăgostiţilor de lectură.
Un an de studiu, de Anne Wiazemsky
Romanul relatează parcursul inițiatic al unui an petrecut la școala vieții, a iubirii și a cinematografiei: tânăra pe atunci Anne îl cunoaște pe Jean-Luc Godard și astfel intră în fascinanta lume a noului cinema francez. Cartea desenează pasionant o iubire și o epocă, sfârșitul anilor ’60, când Franța este scena unor importante mișcări politice, ideologice și artistice.
„Într-o zi de iunie 1966, i-am scris o scurtă misivă lui Jean-Luc Godard, pe adresa de la Cahiers du Cinéma, strada Clément Marot nr. 5, Paris, arondismentul 8. În scrisorică-i spuneam că mi-a plăcut foarte mult ultimul lui film, Masculin feminin. Și-i mai spuneam că sunt îndrăgostită de bărbatul din spatele filmului, că da, pe el îl iubesc. Am acționat astfel fără a realiza înțelesul real al anumitor cuvinte.“ Aşa începe Un an de studiu, cronica unui an petrecut la şcoala vieţii, cartea unei iubiri, cartea unei descoperiri, cartea unei nebunii.
Eleganţa, de Kathleen Tessaro
Louise Canova a ajuns la un moment de răscruce. Căsnicia i se duce de râpă şi temerile din adolescenţă se întorc în forţă. Dar destinul este imprevizibil şi îi scoate în cale, într-un anticariat, o carte care îi va schimba viaţă.
Enciclopedia despre stil scrisă cândva de Madame Geneviève Antoine Dariaux face minuni: transformă o femeie oarecare într-o personalitate. Asta, pentru că experta în modă ştie tot: de la accesorii şi fermoare la prieteni falşi, soţi neglijenţi şi legătura puternică dintre mame şi fiice.
111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română
Un cadou perfect pentru iubitorii de poezie.
„Cele 111 poeme de dragoste scrise de tot atâţia scriitori şi scriitoare acoperă nu mai puţin de 230 de ani de poezie românească. Cel mai vechi poem datează din anul 1785, iar cel mai nou, din 2015. Această antologie reflectă o întreagă literatură (poeţi clasici şi contemporani, celebri şi necunoscuţi, genii şi minori) şi totodată oferă nenumărate surprize. Dat fiind conţinutul sentimental explicit, recomandăm lectura în intimitatea cuplului; iar pentru o viaţă publică armonioasă – postarea versurilor preferate pe reţelele sociale!“ – Marius Chivu & Radu Vancu, coordonatorii volumului.
Seria Delirium, de Lauren Oliver
Pentru cei care privesc fenomenul Valentine’s Day cu îndoială, Delirium propune o altă perspectivă.
Premisa este chiar răsturnarea clişeului inevitabil al unei asemenea sărbători: cum ar fi dacă dragostea ar fi considerată o boală, iar societatea în care aceasta se manifestă una care îşi doreşte cu orice preţ ca ea să devină o amintire?
Lena, protagonista cărţii este însă de altă părere: „Se spune că leacul iubirii mă va face fericită pe veci. şi întotdeauna am crezut asta. Până acum. Acum totul s-a schimbat. Acum aş preferă să mă infectez cu iubire fie şi numai o fracţiune de secundă decât să trăiesc o sută de ani în minciună.”
Legile iubirii, de Chris Prentiss
Ultima noastra propunere este o carte care încearcă să ofere sfaturi pentru cuplurile de îndrăgostiţi. Metode, idei, poveşti care arată cum poate fi viaţa de cuplu mai bună.
Relaţia perfectă nu ţine de noroc. Ea este rezultatul cunoaşterii. Dacă faci paşii corecţi, poţi trăi o viaţă frumoasă împreună cu omul ales. Paisprezece legi ale iubirii ne dezvăluie Chris Prentiss, autorul volumului de succes Zen şi arta fericirii, ca să putem privi şi înţelege altfel iubirea şi armonia de cuplu. Poveştile şi recomandările autorului ne arată drumul cel bun spre starea de bine. Descoperim sensurile atracţiei, puterea credinţelor personale, soluţiile prin care se poate salva o relaţie etc. Legile iubirii ne oferă instrumentele necesare pentru a construi şi a menţine o relaţie satisfăcătoare, cu bucurii şi împliniri.
Tweet