Familia regală Farseer şi secretele ei

Farseer
2017 aduce nu doar finalul trilogiei Omul Arămiu, dar și o noua ediție a trilogiei Farseer, începutul poveștilor lui FitzChivalry, bastard regal, asasin și erou. Înainte să pornim într-o aventură fantastică în lumea creată de Robin Hobb, alături de Fitz și prietenii săi, vă invităm să faceți cunoștință cu familia regală Farseer, centrul întregului conflict, plină de secrete și intrigi.

Regele Shrewd

Regele celor Şase Ducate. Are trei fii, Chivalry şi Verity, din căsătoria cu regina Constance, care a murit şi Regal, cu regina Desire. Pentru a se asigura de loialitatea nepotului său bastard, FitzChivalry şi pentru a înlătura orice probleme legate de moştenirea tronului, îl trimite ca ucenic al asasinului regal Chade. La începutul trilogiei este un om mândru care, cu ajutorul lui Chade, are tronul asigurat, cu Verity ca moştenitor. În Asasinul Regalsănătatea este precară, iar Meșteșugul său slăbit.

Chade Fallstar

Fratele vitreg al regelui. Puţine se ştiu despre tinereţea sa. Când Fitz devine ucenicul său, Chade este Asasinul Regal al familiei Farseer. O figură obscură care trăieşte în labirintul zidurilor din Buckkeep. Doar câteva persoane ştiu că el există, iar faptul că este un bastard regal este cunoscut de şi mai puţini.

Chivalry

Cel mai mare dintre fiii regelui și tatăl lui Fitz. Înainte de nașterea lui Fitz, Chivalry a plecat în Regatul Munților pentru a negocia un tratat. Când a aflat de Fitz, a abdicat de la tron și s-a retras cu soția sa, Lady Patience, pentru a-l proteja pe acesta, dar nu l-a văzut niciodată pe fiul său. Povestea morții sale într-un accident de vânătoare a fost acceptată, dar încă mai există suspiciuni că Chivalry a fost asasinat la ordinul reginei Desire. Fitz seamănă foarte mult cu tatăl său, atât fizic, cât și moral. Încăpățânat și determinat, foarte puternic în Meșteșug, era cu adevărat încarnarea numelui său, dar mulți îl vedeau ca fiind prea rece și prea corect.

Verity

Al doilea fiu al regelui și moștenitorul tronului după abdicarea lui Chivalry. Nu se simte demn de a deveni rege, pentru că a crescut ca „un al doilea fiu” și nu a fost învățat să conducă precum Chivalry. Ține la nepotul său, dar nu petrece prea mult timp cu el. Pentru a stabili o relație mai bună cu Regatul Munților și a continua tratatele fratelui său, se căsătorește cu prințesa Kettricken. Este extrem de puternic în Meșteșug și îl învață și pe Fitz cum să îl folosească.

Regal

Fiul regelui cu a doua soție, Desire. Îl urăște pe Fitz, considerându-l o amenințare la succesiune, în special după moartea lui Chivalry. Nu a fost antrenat să folosească Meșteșugul, dar cunoaște câteva tehnici și se folosește de inițiații regali. El și mama sa, regina Desire, sunt antagoniștii trilogiei, încercând să uzurpe tronul.

FitzChivalry

Personajul principal al trilogiei Farseer, dar și a trilogiei Omul Arămiu și narator. Este capabil să folosească atât Meșteșugul, cât și Harul, creând o legătură cu lupul Ochi Întunecați. Povestea sa o veți afla din cele două trilogii ale lui Robin Hobb!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *