5 lucruri interesante despre John Scalzi şi un concurs

John Scalzi

John Scalzi este unul din cei mai de succes scriitori de science fiction din prezent. Succesul seriei sale Războiul Bătrânilor se datorează modului în care Scalzi combină acţiunea, răsturnările de situaţie, umorul, aventura şi tehnologia. El creează o lume în care pensionarea nu înseamnă sfârşitul, ci începutul unei noi vieţi ca soldat în Forţele Coloniale de Apărare. Omenirea a ajuns printre stele, dar universul ascunde şi multe pericole, iar extratereştrii nu se tem de război. Mai multe despre John Scalzi puteţi afla luni, 15 mai, la Serile Nautilus şi cu această ocazie, v-am pregătit un concurs!

CONCURS: Ce ai vrea să afli de la John Scalzi? Vineri vom alege câteva întrebări pentru a i le adresa şi vom premia 2 dintre voi cu câte un pachet cu cele două cărţi din seria Războiul bătrânilor, care vor fi oferite la eveniment.

 Până la interviul cu John Scalzi, vă prezentăm câteva lucruri intersante pe care le-am aflat despre el.

John Scalzi este blogger. Are blogul Whatever încă din anii ’90, înainte ca blogurile să fie la modă. Acolo scrie despre… orice. Este un blog interesant, iar noi vi-l recomandăm. Veţi avea ocazia să rădeţi alături de unul din cei mai populari autori de SF, să aflaţi mai multe despre viaţa de scriitor, dar şi să rădeţi alături de el.

Inspiraţia pentru seria Războiul Bătrânilor i-a venit dintr-o dificultate profesională. După ce a pierdut postul de redactor la America Online, şi-a creat blogul. Schimbarea carierei sale l-a determinat, indirect, să se ocupe mai serios de ficţiune, ceea ce a dus la descoperirea Războiului bătrânilor de către un editor de la Tor Books şi apoi la nominalizarea la premiul Hugo.

John Scalzi e milionar. În 2015  a semnat un contract de 3,4 milioane de dolari semnat pentru 13 cărţi cu prestigioasa editură Tor Books. 10 dintre ele vor fi SF, iar celelalte 3 Young Adult.

Are 2 pisici: Spice şi Sugar. Faceţi cunoştinţă cu The Scamperbeasts!

A fost consultant creativ pentru serialul Stargate: Universe şi scenarist pentru jocul Midnight Star.

V-am mai spus cât de mult îi plac pisicile?

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *