6 recomandări #decitit vara asta pentru YoungAdults

Vara asta ne-a găsit dornici să evadăm din cotidian, să stăm la aer liber, să ne plimbăm- dar, mai ales, ne-a găsit cu (și mai) mult chef de citit #youngadult books.

De asta, venim în ajutor cu șase recomandări de cărți YA, numai bune de devorat pe plajă, la munte, la cort, la pădure sau acasă în balcon 😊 Alături de o limonadă rece, desigur. Nu contează dacă îți petreci vara în vacation sau staycation, o carte faină e un must oricum, nu crezi?

Recomandări de cărți #mustread de citit vara asta

  • Săruturi & Croissants, de Anne-Sophie Jouhanneau, este una dintre cele mai cute #youngadult cărți citite de noi vara aceasta.

Romantică și fermecătoare, aventura Miei în Paris o să îți facă poftă de croissants cu unt și baghete de pâine proaspete, de plimbări lungi pe jos și de săruturi furate în locuri romantice. Hai în Paris! 😊

Mia Jenrow și-a dorit dintotdeauna să fie balerină. Pare să fi fost predestinată pentru asta, fiindcă stră-străbunica ei a dansat pentru Opera din Paris și a fost muza lui Degas însuși!

Așa că Mia se bucură din tot sufletul că a obținut șansa de a petrece o vară de vis la Paris, pentru a urma cursurile uneia dintre cele mai exclusiviste școli de dans din lume. Dar lucrurile nu sunt niciodată simple precum o piruetă: rivala ei, Audrey, și instructorul de balet îi fac numai necazuri, iar Mia se trezește că e tot mai fermecată de Louis, care vrea să-i arate metropola purtând-o pe Vespa lui.

Și, cu toate că vara aceea ar fi trebuit să fie o perioadă dedicată studiului, tânăra va descoperi destul de repede de ce se spune că, la Paris, dragostea plutește în aer.

  • Toți Sfinții rebeli, de Maggie Stiefvater, te va duce într-o lume fantasy nouă, unde toată lumea își dorește un miracol dar toată lumea se teme însă de prețul care trebuie plătit pentru a-l obține.

Incitantă și plină de mister, povestea sfinților rebeli este despre înfrângerea propriilor demoni, despre familie și miracole.

Cine vizitează Bicho Raro din Colorado va descoperi nu doar mai mulți sfinți rebeli, în ale căror suflete sălășluiește întunericul, ci și iubiri interzise, bufnițe magice și cerul plin de stele de deasupra deșertului.

Inima acestui loc o reprezintă familia Soria, ai cărei membri sunt capabili să facă minuni nemaivăzute. Iar inima acestei familii sunt trei veri care nu vor decât să schimbe viitorul: Beatriz, fata fără sentimente, Daniel, sfântul care face miracole pentru toți, mai puțin pentru el însuși, și Joaquin, alias Diablo Diablo, DJ-ul răzvrătit al unei stații de radio pirat.

Cu toții așteaptă o minune. Numai că miracolele de la Bicho Raro nu sunt niciodată previzibile.

Foto de @angelswithbooks

Atingând o temă serioasă, este o lecție de viață, dar și o aventură cu adolescenți. Este despre puterea de a trece peste, despre susținere morală și cât de important e să îți alegi bine prietenii.

Veronica Clarke are 17 ani și nu credea că-și va dori vreodată să pice un test – asta până când nu se uită la o bucată de plastic cu două linii roz. Viitorul ei la o universitate prestigioasă e în pericol, dacă nu ia în calcul o decizie dificilă: avortul.

Problema e că cel mai apropiat loc unde poate face asta se află la peste o mie de kilometri distanță.

Are niște părinți conservatori, un iubit care a adus-o într-o situație imposibilă și îi mai trebuie și o mașină, așa că nu poate apela decât la singura persoană care nu ar judeca-o: Bailey Butler, oaia neagră de la liceul ei și fosta-cea-mai-bună-prietenă.

Ce-ar putea să meargă prost? În afară de trei zile cu mașini furate, foști iubiți nebuni, extratereștri și trădarea unei prietenii de care nu are unde să fugă.

Sub cerul plin de stele din Southwest, Veronica și Bailey descoperă că, uneori, cea mai importantă alegere este ce prieteni îți faci.

  • În Nocturna, de Maya Motayne, te așteaptă o lume plină de magie, dragoste și aventură, unde o hoață fără chip și un prinț fără viitor vă vor fermeca și prinde într-o luptă pentru putere, măsluită desigur cu dragoste.

Pentru Finn Voy, tânăra care trăiește din furtișaguri, magia nu poate însemna decât fie un mod de a-i amenința pe cei pe care nu-i suportă, fie unul de a se deghiza cu ușurință. Când se confruntă cu un personaj malefic și influent, trebuie să accepte o misiune periculoasă: să fure legendara comoară din palatul regal al Castallanului sau să-și piardă magia pentru totdeauna.

Pentru prințul Alfehr, puterea sa de bruxo reprezintă o posibilă evadare. El ar trebui să urce pe tron, pentru că fratele mai mare i-a fost ucis, dar nu crede că se va ridica vreodată la înălțimea acestuia.

Când destinele lui Finn și Alfie se intersectează, cei doi dezlănțuie, din greșeală, o putere străveche și teribilă, care ar putea distruge întreaga lume. Pentru a o înfrânge, vor fi siliți să își înfrunte cele mai întunecate taine.

  • Panica, de Lauren Oliver, este jocul pe care-l așteptai vara asta!

Un fel de Jocurile Foamei mai modern, Panica prezintă o cursă între adolescenți, unde miza de 67.000 de dolari îi face pe toți participanții să renunțe la scrupule, la prieteni și la propria persoană.

Într-un orășel sărac, unde tinerii simt că se sufocă, singurul lucru care le mai poate reda senzația că sunt liberi este jocul Panica, ale cărui probe sunt îngrozitor de periculoase.

Heather vrea să participe la competiția care a devenit legendară în rândul celor din ultimul an de liceu, fiindcă premiul de 67 000 de dolari i se pare imens. Nu s-a considerat niciodată neînfricată, dar, când află că are pentru cine să lupte, descoperă că e mai curajoasă decât își imaginase.

Lui Dodge nu i-a fost niciodata frică de Panica. Secretul pe care-l păstrează cu sfințenie îl va ajuta să treacă prin joc. Dar nu știe că nu e singurul care are secrete.

Pentru Heather și Dodge jocul aduce alianțe noi, revelații uluitoare și înfiriparea primei iubiri. Dar și conștientizarea faptului că, uneori, lucrurile de care ne temem sunt chiar acelea de care avem cea mai mare nevoie.

  • Lupta lui Amani, de Alwyn Hamilton, încheie muuuult îndrăgita serie Rebelul Nisipurilor.

Cu o protagonistă puternică și o luptă de câștigat, al treilea volum din serie te va ține în priză, te va ului și te va fermeca. Te așteaptă o concluzie epică, demnă de o poveste fantasy, ești sigur că ești pregătit/ă?

Când Amani a scăpat din orașul său natal, nu și-a imaginat că o să intre în rândul revoluționarilor și cu atât mai puțin că o să ajungă lidera lor. Dar, după ce nemilosul sultan din Miraji l-a încarcerat pe prințul rebel Ahmed în orașul mitic Eremot, ea nu mai are de ales.

Înarmată doar cu un revolver, inteligența și puterile ei demdji, Amani trebuie să adune un grup de răzvrătiți și să pornească într-o misiune de salvare prin deșertul neiertător, spre un loc care nu există pe nicio hartă.

Pe măsură ce camarazii ei cad răpuși, Amani începe să se întrebe dacă este, cu adevărat, comandanta de care aceștia au nevoie sau dacă nu cumva îi duce spre o moarte sigură.

Cam atât de la noi.

Scrie-ne pe Facebook sau Instagram dacă citești recomandările noastre și dacă mai ai nevoie și de altele! Spor la citit și vară faină să fie!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *