Serialul Under the Dome se apropie de final

Exigent Circumstances

Cât durează două săptămâni? Aproape un sezon întreg dintr-un serial de 13 episoade. Săptămâna viitoare vom putea urmări ultimul episod din serialul verii de la CBS, Under the Dome, film creat după cartea scriitorului Stephen King, Sub Dom (apărută în 2013 la Editura Nemira).

Atenţie! Spoiler!

Episodul 12 de săptămâna aceasta a reuşit să ne ţină cu sufletul la gură, răsturnările de situaţie eliminând orice scenariu creat de noi. După ce Big Jim îl acuză pe Barbie de uciderea mai multor locuitori din Chester’s Mill, acesta reuşeşte să întoarcă tot oraşul împotriva lui. Astfel, toate casele din oraş urmează a fi controlate pentru a-l găsi pe Barbie răufăcătorul.

Între timp, Barbie vrea să o scoată pe Julia din spital convins fiind că Big Jim va încerca să o omoare. Angie îi sare în ajutor şi reuşeşte să îi distragă atenţia lui Junior, cel care păzea intrarea în salonul unde era internată Julia, la rugămintea tatălui său. Barbie o scoate pe Julia, reuşeşte să o ducă la o ambulanţă, dar înainte de a pleca îşi dă seama că va fi urmărit de Linda, şeriful oraşului şi de Junior aşa că trebuie să facă o alegere dureroasă, să se predea şi să o roage pe Angie să plece cu Julia. Linda îl arestează şi îl duce la închisoare.

Un alt personaj ajunge să fie omorât de către Big Jim care pare a nu mai avea nicio limită pentru atingerea scopurilor sale. Dodee aude la radio o discuţie a armatei în care este amintit numele lui Barbie, care pare a fi cel care poate să doboare Domul. Big Jim vine la radio fix în momentul în care are loc o nouă transmisie, armata are nevoie de Barbie şi nu îl recomandă pe Big Jim pentru a-i cere ajutorul pentru că au dovezi că el este cel care l-a omorât pe preotul oraşului. Această transmisie îi aduce sfârşitul lui Dodee, Big Jim o împuşcă şi dă foc sediului.

Puştii, Norrie şi Joe, sunt arestaţi pentru că s-au împotrivit « justiţiarului » Big Jim de a vedea ce au în hambar, Mini-Domul care oricum fusese mutat la prietenul lui Joe, Ben. Big Jim află de Mini-Dom şi vrea să intre în posesia acestuia pentru a-l distruge.

Am avut parte de un episod în care Big Jim pare a fi căpătat din ce în ce mai multă putere şi cu un Mini-Dom pe cale de a transmite un nou mesaj locuitorilor din Chester’s Mill.

Vă aşteptăm şi săptămâna viitoare să povestim despre ultimul episod din primul sezon al serialului Under the Dome.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *