[8 septembrie] Pardon Day: Încă nu m-ai citit?

Mă eviți de câteva luni. Sunt prima carte pe care o vezi în bibliotecă: singură, uitată și, cel mai important, necitită. Credeam că o să fim prieteni, că mă vei prezenta semnelor tale de carte și că vom dormi împreună. Dintr-un motiv necunoscut, m-ai respins. Poate ai văzut că sunt prea populară și adorată? Îți era teamă că aveam să te dezamăgesc, că nu aveam să mă ridic la nivelul așteptărilor tale? Te-au speriat premiile și aprecierile, recomandările prietenilor și coperta seducătoare?

Vreau să te iert și să îți mai dau o șansă. Vreau să ne revedem pe 8 septembrie, de Pardon Day, când tu vei recunoaște că ai greșit, iar eu voi avea un nou aliat, cineva care să mă înțeleagă și să îmi cunoască povestea. Din nefericire, nu sunt singura carte față de care te-ai purtat așa. Norocul tău că suntem pașnice și că ne iubim cititorii, chiar și atunci când le ucidem personajele preferate sau alegem să schimbăm finalul în ultimele capitole (nu depinde de noi: te poți certa cu autorii, noi suntem doar mesagerii).

alisa-anton-632369-unsplash

Momentul adevărului: pe cine ai supărat?

Înainte de cădere: scris de Noah Hawley, creatorul și scenaristul serialului TV multipremiat Fargo, romanul este un thriller complex și captivant, o explorare a condiției umane. Unsprezece oameni se îmbarcă într-un avion, iar peste doar șaisprezece minute se întâmplă catastrofa: aeronova se prăbușește în ocean. Descoperă povestea celor doi supraviețuitori, un pictor și un băiețel de patru ani înainte să vezi ecranizarea! Drepturile au fost achiziționate de Sony Pictures, iar Noah Hawley o să fie scenarist.

Răzbunarea sluților: Cum? Încă nu ai citit niciun roman scris de Rodica Ojog-Brașoveanu? De câți ani ai cărțile ei în bibliotecă? Nu, nu: fără scuze. Dacă le-ai împrumutat sau nu le mai găsești, caută edițiile noi, fresh, de vară și află că pe natură nu te poți răzbuna! Ura acumulată o viață întreagă se îndreaptă spre cei care te-au rănit: astfel, „sluții” încearcă să își facă singuri dreptate, pe când „Frumoșii”, aroganți, răi, mereu în căutarea unor avantaje materiale, sunt și ei, în felul lor… tot sluți.

 

Epoca inocenței: în așteptarea celui de-al doilea roman al seriei Terra XXI, Apusul, ai suficient timp la dispoziție să arunci o privire în viitorul nostru apropiat. Europa e răvășită de naționalism, neofascismul high-tech domină Statele Unite, iar China devine din ce în ce mai autoritară. În lupta lor pentru putere sunt prinse destine, speranțe și vieți. Omenirea pornește spre Marte, dar nimic nu este ceea ce pare.

Ready Player One: Vânătoarea de comori a lui Ernest Cline este o călătorie în trecut, într-o epocă în care comedia era definită de Monty Python and the Holy Grail, imuzica îţi era oferită de R.E.M., Police sau Crash, iar Scalzi, Zelazny, Card, Pratchett, King sau Tolkien spulberau realitatea cu lumi SF şi fantasy memorabile. OASIS, cea mai vastă utopie virtuală, se află la doar un click o carte distanță!

Orașul Nouă în Flăcări: Jocul lui Ender + Jocurile Foamei + Infanteria stelară. Fantasy + SF + Acțiune militară. Nu, nu putem să afirmăm că matematica a fost una dintre materiile noastre preferate, însă „ecuațiile” ce ne recomandă primul volum din seria Ciocnirea Tărâmurilor sunt imposibil de ignorat. O rasă extraterestră care a venit să cucerească Pământul, tehnologie avansată, elită militară, orașe întregi în flăcări și doi tineri care trebuie să găsească o cale să oprească invazia iminentă.

orasul noua in flacari

Sper că ai învățat o lecție valoroasă azi. Nu, încă nu te-am iertat.

Nu îmi voi divulga identitatea și nu îți voi spune ce carte sunt, dar, dacă vrei să fim din nou prieteni, aruncă o privire aici și spune-mi ce roman aștepți cu nerăbdare!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *