5 cărți care te vor face să zâmbești

Dacă ești în căutare de cărți care să-ți asigure un zâmbet pe față timp de o zi întreagă, search no more. 🙂

De câte ori nu te-ai trezit într-un mijloc de transport că începi să zâmbești pur și simplu la o faptă pe care a făcut-o personajul tău preferat sau la o replică la care nu te așteptai? Când a fost ultima oară când ai râs în hohote și cei din jur erau confuzi, pentru că nu înțelegeau de ce râzi? Așa că, acum pe timp de vară, ți-am pregătit 5 cărți care te vor face să zâmbești cu siguranță și pe care le vei îndrăgi, fie că îți dorești cărți mai văratice, pe care să le citești repede, fie că vrei lecturi mai profunde, dar care să-ți fure zâmbetul cu replici neașteptate și cu umor.

5 cărți care te vor face să zâmbești

Așteptându-l pe Bojangles – O carte lejeră, cu o poveste frumoasă și emoționantă, relatată cu mult umor – nu ai cum să nu zâmbești pe parcursul acestei cărți, promitem. „Așteptându-l pe Bojangles” este povestea unei familii neconvenționale, spusă prin ochii fiului. Mama şi tata dansează pe Mister Bojangles, piesă cântată de Nina Simone, sub privirea fascinată a fiului. Iubirea lor e magie şi sărbătoare neîntreruptă. În viaţa lor nu e loc decât pentru plăceri, fantezii şi prieteni. Vârtejul de poezie şi himere este mai ales opera mamei. Şi totuşi, într-o zi mama merge prea departe. Iar tatăl şi fiul fac totul pentru a evita inevitabilul. Iubirea nebună n-a fost niciodată mai nebună…

P.S: când te apuci de carte (în pași de dans, cum altfel?), nu uita să pui pe fundal și piesa Mr. Bojangles de Nina Simone.

 

Viața de poveste a lui A. J. Fikry  – Un roman ca o scrisoare de dragoste pentru cărţile şi librarii care ne schimbă viaţa prin poveştile pe care ni le spun. Este una dintre cele mai frumoase cărți despre cărți scrise, iar cititorii înverșunați se vor bucura de ea cu zâmbetul până la urechi.

Viaţa lui A.J. Fikry nu e deloc aşa cum şi-o imaginase. Soţia sa a murit, librăria lui are cele mai proaste vânzări din istorie, iar acum a rămas şi fără cel mai de preţ obiect din lume, o ediţie rară a poemelor lui Edgar Allan Poe. Încet, dar sigur, se izolează de ceilalţi locuitori ai Insulei Alice şi nici măcar cărţile nu-i mai aduc bucuria de altădată. Asta până când un pachet misterios apare într-o seară în librărie. Viaţa lui A.J. Fikry se schimbă complet din clipă aceea.

Șarpele din Essex

Șarpele din Essex –  Poveste spusă cu multă graţie şi inteligenţă, „Şarpele din Essex” este înainte de toate o carte despre dragoste şi multele forme pe care ea le poate lua.

După moartea soţului ei, Cora Seaborne începe o viaţă nouă în Colchester, un sătuc englez, în care se zvoneşte că miticul Şarpe din Essex, care odinioară stătea în ţinutul mlăştinos, s-ar fi întors în parohia Aldwinter.

O legătură strânsă se creează între Cora şi Will, vicarul parohiei locale, în ciuda diferenţelor dintre ei, pe măsură ce amândoi încearcă să desluşească misterul Şarpelui din Essex.

 

Un an de studiu – Un roman incinant, cu o poveste care te cucerește instantaneu, din primele rânduri. „Un an de studiu”, cronica unui an petrecut la şcoala vieţii, cartea unei iubiri, cartea unei descoperiri, cartea unei nebunii. Romanul lui Anne Wiazemsky desenează pasionant o iubire şi o epocă, sfârşitul anilor ’60, când Franţa este scena unor importante mişcări politice, ideologice şi artistice.

 

Ayelet Gundar-GoshenO noapte, Marcovici – Deși nu este în sensul adevărat al cuvântului un roman care să te binedispună pentru firul narativ, romanul de debut al scriitoarei Ayelet Gundar-Goshen este presărat cu umor și tandrețe.

Cartea spune o poveste de neuitat despre suferințe, pierderi, dorințe și speranțe și mai ales despre căutarea iubirii. Nu uita să iei lângă tine și un kilogram de portocale, crede-ne că pe parcursul cărții ți se va face poftă cu siguranță. 🙂

 

3 Commentarii

  1. Sorina 18/07/2018 Reply
  2. elena andrei 13/08/2018 Reply
    • Nemira 29/08/2018 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *