86 de ani de la naşterea lui Ed McBain

La 15 octombrie 1926 se năștea scriitorul Ed McBain, cel care a rămas cunoscut publicului larg pentru seria sa de romane polițiste ”The 87th Precinct”.

Autor american prolific, McBain a abordat misterul și suspansul într-un rtm alert și într-un stil care l-a făcut cunoscut cititorilor din lumea întreagă. Scenarist totodată, a imprimat cărților sale atmosfera filmelor de acțiune, ceea ce ulterior a determinat și ecranizarea primului roman al seriei ”Cop Hater”, de către NBC.

Munca sa de scenarist a rămas în istoria cinematografică de asemenea, el fiind cel care a scris scenariul filmului ”Păsările”, în regia lui Alfred Hitchcock. Cei doi au mai încercat o colaborare, pentru pelicula ”Marnie”, dar nu s-au înțeles asupra unor scene.

Chiar dacă nu se mai află printre noi, scriitorul a lăsat în urma sa o amintire caldă, prețuită nu numai de lumea literară, cât și de oamenii pe care i-a întâlnit și influențat de-a lungul timpului. În anul 2010, scriitorul a primit un premiu post-mortem din partea Primăriei din Ruvo, pentru faptul că a onorat cu talentul și lucrările sale ținutul său natal.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *