Cele mai bune trei cărți fantasy

Dacă ești un fan al genului fantasy și vrei să citești doar ce e mai bun, iată recomandările celor de la Bestfantasybooks:

coperta urzeala tronurilor1. Urzeala tronurilor, de George R.R. Martin: Urzeala tronurilor este prima carte din populara serie Cântec de gheață și foc, care a inspirat un serial TV produs de HBO. Povestea este precum un joc imens de șah unde piesele sunt regi, lorzi, domnițe sau cavaleri, iar scopul ultim e tronul de fier. Personajele sunt unul dintre motivele pentru care cărțile lui Martin sunt atât de populare. Nu există personaje bune sau rele, împărțite în alb și negru, ci mai degrabă sunt multe nuanțe de gri.

2. The Malazan Book of the Fallen, de Steven Erikson: Saga creată de Erikson  combină calitățiile operelor lui George R.R. Martin cu cele ale operelor grecești clasice. Povestea are loc în continentul Genabackis, unde armatele imperiului Malazan se luptă pentru dominația orașelor. În centrul atenției e o elită a acestei armate, numită Bridgeburners. Pe de altă parte, mai este un fir narativ, care urmărește niște nativi care se revoltă împotriva dominației Malaziene. Această serie fantasy va fi lansată în această vară la editura Nemira.

3. The Name of the Wind, de Patrick Rothfuss: În această carte veți găsi vrăjitori, eroi, răufăcători, dar în spatele legendei este o poveste simplă despre un băiat, o femeie și o lume care nu va mai fi la fel. Acțiunea începe într-un oraș mic, în timpul unui război.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *