O nouă reducere flash la Nemira!

DetectivulEditura Nemira îți oferă azi o reducere flash! De marți, 9 octombrie, ora 10:00 și până ziua următoare la aceeași oră poți cumpăra romanul Detectivul, de Arthur Hailey cu o reducere de 40%.

Elroy Doil se află la câteva ore distanță de moarte. Condamnat la pedeapsa capitală pentru o serie de crime brutale, ucigașul mai are o singură dorință: să vorbească la telefon cu detectivul Malcolm Ainsle, cel care l-a pus în spatele gratiilor și i-a asigurat un loc pe scaunul electric.

Malcolm, fost preot și actual investigator, pare a nu avea de ales decât să asculte confesiunea lui Elroy, sperând că astfel va închide o altă serie de cazuri nerezolvate de crimă cu care condamnatul pare să fi avut legătură.

De la această discuție se pornește un adevărat labirint de intrigi și răsturnări de situație, pentru că nimic nu este ceea ce pare. Crima, datoria, legea, dorința și singurătatea sunt numai câteva dintre ”personajele” secundare ce par a-și da mâna ca să întregească o poveste polițistă plină de suspans.

Ceea ce este cu adevărat impresionant la Hailey, maestru al detaliilor și al cercetărilor riguroase, este faptul că și de această dată suntem ghidați în spatele cortinei, în locurile pe care de obicei nu avem voie să le vedem, la scena crimei, în laboratoare sau chiar la morgă. Autorul ne arată, mai bine poate și ca filmele de gen, toate procedurile de supraveghere ale suspecților, modul în care se strâng și se operează dovezile, deciziile din spatele emiterii unui mandat de arestare. Și toate acestea, într-un ritm alert și incitant, în care personajele sunt implicate direct și emoțional în poveste, dezvăluind caractere complexe și povești personale bine construite și verosimile.

De la conflictul pe teme religioase, al cărui pivot este Malcolm Ainsle și până la complicațiile specifice unui policier clasic, ”Detectivul” rămâne un roman polițist care întregește și dă greutate reputației lui Hailey, cea de autor versat și versatil care și-a pus în mod semnificativ amprenta asupra literaturii de gen din zilele noastre.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *