Ziua Frederik Pohl

pohl26 noiembrie este ziua în care s-a născut  scriitorul şi editorul american Frederik Pohl,  în anul 1919. Acesta este recunoscut drept unul dintre întemeitorii genului science-fiction. În anul 1936 a participat la prima convenţie de science-fiction care a avut loc în Philadelphia, locul în care a legat o frumoasă prietenie cu binecunoscutul scriitor Isaac Asimov.

Frederik Pohl a urmat liceul Brooklyn Tech, dar l-a abandonat inainte de absolvire. Intre 1939 si 1943 a fost editorul revistelor Astonishing Stories si Super Science Stories. Dupa participarea in ce de-al Doilea Razboi Mondial, a devenit agent literar, iar in anii ’50 a revenit la activitatea de scriitor si editor.

Scriitorul a castigat Premiul Hugo pentru activitatea de editor al revistei If (1966, 1967 si 1968), la care s-au adaugat premiile Hugo pentru povestirile The Meeting, in colaborare cu C. M. Kornbluth, si Fermi and Frost.

Romanul Man Plus a castigat Premiul Nebula, iar in anul urmator Poarta a obtinut toate marile premii SF: Hugo, Nebula, Locus si John W. Campbell Memorial. In 1992 a fost lansat jocul pentru calculator Gateway, care poarte numele celui mai apreciat roman al lui Frederik Pohl. In 1993, autorul a fost desemnat SFWA Grand Master.

Printre cartile care i-au adus celebritatea se numara si Dincolo de orizontul albastru sau Intalnire cu Heechee.

Cei care vor să îl citească pe Frederik Pohl, pot achiziţiona pachetul Heechee ce cuprinde: Consemnarile Heechee, Intalnire cu Heechee, Poarta, Dincolo de orizontul albastru.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *