Ţi-ai luat toate zilele de concediu la care aveai dreptul anul acesta? Noi sperăm că da, pentru că ţi-am pregătit o super-super promoţie pentru care ai nevoie de timp de lectură: colecţiile Babel şi Bonton, prin excelenţă lecturile ideale Nemira pentru acest anotimp, au reducere 50%! A, şi încă ceva: dacă te gândeai să treci în drumul spre mare sau munte pe la magazinul de articole de plajă, să ştii că nu mai e cazul. Protecţia contra arsurilor solare ţi-o oferim noi: cele peste 100 de titluri Nemira din colecţiile Babel şi Bonton, care acum au 50% reducere, sunt atât de fascinante încât pur şi simplu nu vei putea să ieşi din cameră! Sau, după gust, îţi vor ţine loc de umbrelă deasupra cearşafului de plajă 🙂
O clipă, ce spuneţi? Că toate sunt interesante, dar aţi dori câteva recomandări din partea noastră? Nicio problemă: este o plăcere şi vom începe cu una din cele mai recente reeditări Nemira – Trois, de Julian Barnes. O carte pentru care unul din nenumăratele rezumate posibile, sună în felul următor: O femeie, doi bărbați. Trei oameni și trei povești despre iubire, despre forța, farmecul și meschinăriile ei. Un roman despre omul de azi, prejudecățile și slăbiciunile ei. O carte în care umorul, ironia și scepticismul funcționează spectaculos împreună.
Continuăm apoi cu Cel mai mic sărut pomenit vreodată, una din cele mai recente bijuterii literare semnate Mathias Malzieu. Aceasta fiind, de altfel, chiar un fel de continuare metaforică a irezistibilului roman Mecanica inimii, pe care autorul o sumarizează în modul următor: „Cataclism deghizat într-un sărut-miniatură. Mai puternic decât o armată de iubiri la prima vedere. Cel mai mic sărut care s-a pomenit vreodată. Ciocnire luminoasă și apoi, mai nimic. Dispărută. Trecând dintr-o clipă în alta de la apariție la dispariție. Ca și cum gura ei era un întrerupător magic care o putea face să se volatilizeze.”
Nu în ultimul rând, o recomandare dragă nouă este Omul obsedat de cărţi, de Allison Hoover Bartlett. Ceea ce face însă această lectură cu atât mai interesantă, este faptul că este bazată pe o întâmplare reală, în care personajul principal corespunde cât se poate de fidel descrierii din titlu: Ani de-a rândul John Gilkey a furat o mulțime de cărți rare din librării și anticariate. Nu din dorința de a obține un profit, ci dintr-o iubire obsesivă. Pe urmele lui a pornit un împătimit al cărții și așa a început jocul de-a șoarecele și pisica – palpitant și amuzant. Allison Hoover Bartlett ne oferă o incursiune în lumea cărților și a celor care ar face orice ca să facă rost de ele.
Vă dorim lectură plăcută în vacanţă, oriunde vă vor purta paşii!
Tweet