7 Fun facts despre George R. R. Martin

20 septembrie – ziua în care îl sărbătorim pe George R. R. Martin, autorul celebrei serii Cântec de Gheață și Foc. Și pentru că el e un personaj în sine, ce ai zice să îl cunoști un pic mai bine? Mai jos câteva fun facts pe care punem pariu că încă nu le aflasei.

grrmjpg-b128aa_1280w

  1. Seria Cântec de gheață și foc l-a făcut faimos după ce HBO a lansat serialul Urzeala Tronurilor.
  2. Ultimul sezon din Urzeala Tronurilor a fost difuzat în mai mult de 170 de țări și este probabil cel mai piratat serial la momentul actual. Sigur ai și tu un prieten de-al unui prieten de-al altui prieten care a făcut ceva necurat de genul. Nu? 🙂
  3. Mereu am fost curioși să aflăm care e personajul preferat al lui George. Ei bine…ghiciți cine. Tyrion Lannister, desigur.
  4. George R. R. Martin era un scriitor de SF cu numeroase premii cu mult timp înainte de lansarea serialului, însă a patra carte a sa, ”The Armageddon Rag” a fost declarat un eșec de proporții mari, motiv pentru care cariera lui de scriitor era cât pe-aci să se încheie. Din cauza asta (sau datorită?), George a început să scrie pentru televiziune doar ca să își plătească facturile.
  5. A lucrat pentru producții cinematografice precum ”Beauty and the Beast”, ”The Twilight Zone” sau ”The Outer Limits”, ca să numim doar câteva. Dar desigur că nu era complet mulțumim, așa că în curând s-a reîntors la a scrie cărți (YAY for us!)
  6. Este un mare iubitor de fotbal. Când era la liceu a și lucrat în domeniu și chiar a publicat 2 povestiri SF despre fotbal, care ulterior au apărut într-o revistă.
  7. Încă din copilărie, a fost pasionat de benzi desenate.

Sursă aici.

„Un cititor trăieşte o mie de vieţi înainte de a muri.

Omul care nu citeşte trăieşte doar o singură viaţă.”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *