Editia a IX-a a Galei Societatii Civile va incepe astazi, la ora 20:00 la Opera Nationala din Bucuresti. Astfel este continuata traditia consolidata in fiecare an, aceea de a recunoaste fiecare intiativa luata pentru imbunatatirea vietii intr-o comunitate si de a premia spiritul civic si responsabilitatea sociala in Romania.
La aceasta competitie participa asociatii, fundatii, grupuri de initiativa si persoane fizice din sectorul non-profit din Romania. Printre acestia sunt si partenerii nostri de la ASER (Asociatia Studentilor Economisti din Romania), participand cu 3 proiecte: Changemakers, FORCE si BenKing.
Evenimentul in sine este binemeritat de “actorii” non-profit ce incearca sa schimbe in bine societatea in care traim. Proiecte precum Lecturi Urbane, Bikewalk sau Let’s Do It Romania au reusit sa stranga de-a lungul timpului un numar impresionant de participanti dornici de a contribui la o societate mai buna.
Anul trecut, premiul cel mare a ajuns la Mihai Eminescu Trust pentru proiectul Satul de-sine-statator (Whole Village Project). Restul castigatorilor pot fi gasiti AICI
Ai participat la proiecte ale mediului ONG, ONGS sau non-profit? Povesteste-ne experienta ta pana
duminica 12 iunie si poti castiga prin tragere la sorti volumul “Conversatii libere” de Robert Scoble, Israel Shel.
Pana acum am participat la cateva activitati organizate de liceul unde invat, care s-au materializat cu iesiri in aer liber, plantari de copacei, dar am si facut curatenie in cateva locuri din oras. Intentionez sa ma implic din ce in ce mai mult deoarece prin actiunile noastre reusim sa sensibilizam oamenii si ii facem sa aiba mai multa grija de mediul inconjurator, unde isi arunca gunoaiele, sa priveasca cu mai mult interes florile din gradini si parcuri si sa le ingrijeasca mai bine.
felicitari Alexandra.
Am demarat si eu un proiect numit S.O.S. Natura, acum 7 ani cand eram in liceu si a avut un ecou rasunator. Toate scolile s-au mobilizat pentru a fi un exemplu de oameni harnici, dornici de aer proaspat, motiv pentru care s-au implicat in curatarea parcurilor, a aleilor, spatiilor dintre blocuri, pasajelor dintre strazi.
Anii care au urmat, proiectul a fost oarecum uitat, dar sper ca vor mai fii unii care sa influenteze elevii sa participe la actiuni din acestea 🙂
Multumesc! Acum sunt implicata in alt proiect, in care aproximativ 30 de voluntari (majoritatea din liceul meu) se intalnesc sambata dimineata si ‘patruleaza’ orasul in cautare de gunoaie. Observ ca se pune accent din ce in ce mai mult pe astfel de activitati dar, din cauza faptului ca locuiesc intr-un oras mic, mai rar se organizeaza si aici. Dar si atat e bine.. Primul pas este cel mai greu :). Proiectul la care particip acum se numeste „ECO Roman – Eu Curăț Orașul Roman” si finanțat de Consiliul Județean Neamț. Mai multe detalii, aici: http://aepd.ro/